Mitä eroa on Myrttisen valkosipulisuolakurkuilla ja maustekurkuilla?

Kurkkujen maailmassa polttavin kysymys on, mitä eroa on maustekurkulla ja suolakurkulla! Käydäänpäs läpi!

Myrttisen valkosipulisuolakurkut

  • Valmistetaan fermentoinnin eli maitohappokäymisen avulla, ilman etikkaa tai sokeria
  • Pakataan valoa läpäisemättömiin, mutta hengittäviin muoviastioihin
  • Säilytetään viileässä = kaupassa hedelmä ja vihannesosasto, kotona jääkaappi
  • Sisältää runsaasti eläviä maitohappobakteereja
  • Koostumukseltaan pehmeä

Myrttisen maustekurkut

  • Valmistetaan säilömällä mausteliemeen, mikä sisältää etikkaa ja sokeria, mahdollisesti myös makua tuovia yrttejä
  • Pakataan usein tiiviseen ja suljettuun pelti- tai lasiastiaan
  • Säilytetään huoneenlämmössä = kaupassa säilykeosasto, kotona kuivakaappi
  • Koostumukseltaan rapea ja napakka

Kumpi on sinun suosikkisi?

Myrttisen kurkut – logo
Myrttiset maistuu Ravintola Platessa

Myrttiset maistuu Ravintola Platessa

Myrttisen kurkut ovat useiden ravintoloiden suolakurkkuvalinta numero 1. Tampereelle 2019 alkuvuodesta avatun Ravintola Platen keittiömestari Mikko Humppi tunnustautuu vannoutuneeksi Myrttisfaniksi. – Jostain tuli ravintolan kahdeksan kokin kanssa puhetta Myrttisen...

Suomalainen lähiruoka tukee suomalaisia ruuantuottajia!

Suomalainen lähiruoka tukee suomalaisia ruuantuottajia!

Mitä on suomalainen lähiruoka? Lähiruoka määritellään yleisesti niin, että sen tuotanto tapahtuu lähellä sen lopullista siirtymistä kuluttajalle. Usein se tarkoittaa myös sitä, että lähiruuan alkuperä on helppo paikallistaa, eikä sen ruokaketju ole pitkä. Tällöin...

Suolakurkut ja vodka

Suolakurkut ja vodka

Venäläiseen ruokakulttuuriin on jo vuosisatoja kuuluneet alkupaloiksi pienet suolaiset suupalat. Alkupalojen yhteydessä nautitaan usein vodkaa, mitä ei venäläisten perinteiden tapaan saa sekoittaa mihinkään, vaan se on juotava raakana. Suolaiset alkupalat pehmentävät...