Kurkkujen maailmassa polttavin kysymys on, mitä eroa on maustekurkulla ja suolakurkulla! Käydäänpäs läpi!
Myrttisen valkosipulisuolakurkut
- Valmistetaan fermentoinnin eli maitohappokäymisen avulla, ilman etikkaa tai sokeria
- Pakataan valoa läpäisemättömiin, mutta hengittäviin muoviastioihin
- Säilytetään viileässä = kaupassa hedelmä ja vihannesosasto, kotona jääkaappi
- Sisältää runsaasti eläviä maitohappobakteereja
- Koostumukseltaan pehmeä
Myrttisen maustekurkut
- Valmistetaan säilömällä mausteliemeen, mikä sisältää etikkaa ja sokeria, mahdollisesti myös makua tuovia yrttejä
- Pakataan usein tiiviseen ja suljettuun pelti- tai lasiastiaan
- Säilytetään huoneenlämmössä = kaupassa säilykeosasto, kotona kuivakaappi
- Koostumukseltaan rapea ja napakka