Suolakurkut ja vodka

Venäläiseen ruokakulttuuriin on jo vuosisatoja kuuluneet alkupaloiksi pienet suolaiset suupalat. Alkupalojen yhteydessä nautitaan usein vodkaa, mitä ei venäläisten perinteiden tapaan saa sekoittaa mihinkään, vaan se on juotava raakana. Suolaiset alkupalat pehmentävät vodkan makua, mikä on tehnyt niistä suositun palanpainikkeen perinteisille vodkasnapseille. Suolaliuoksessa hapatetut avomaankurkut ovat perinteisiä venäläisiä suolakurkkuja, mitkä ovat sittemmin jalostuneet venäläisittäin valmistettaviin, suomalaisiin Myrttisen valkosipulisuolakurkkuihin.

Kannattaa syödä

Suomalaisessa juomakulttuurissa syöminen jää usein vähälle, mikä vaikuttaa isosti siihen, millainen olo on juhlintaa seuraavana päivänä. Suolakurkut ovat kaikin puolin loistava naposteltava, sillä se sisältää maitohappobakteereja ja suoloja, jotka usein tuppaavat juhlahumussa jäämään ilojuoman jalkoihin.

Cocktailit

Vaikka vodkan sotkeminen ja sekoittaminen minkään ”lantringin” kanssa on venäläisessä kulttuurissa ehdottomasti kiellettyä, voidaan suomalaisessa kulttuurissa tehdä poikkeuksia. Suolakurkkuliemi toimii samalla periaatteella pehmentävänä makuvivahteena vodkan kanssa, tehden siitä helpommin nautittavan, erinomaisen cocktail-drinkin. Teimme yhteistyössä jyväskyläläisen cocktail-baarin, DeLoreanin kanssa, oman Myrttisliemi-drinkkisarjan, jonka voit katsoa Youtube-kanavaltamme!

 

Myrttisen kurkut – logo
Myrttisen kevätdigipihamyynti 2023

Myrttisen kevätdigipihamyynti 2023

Myrttisen kurkkujen kevään digipihamyynti tulee taas! Tule noutamaan herkulliset kurkut ja punajuuret vappupiknikille ja pakkaa kassiin myös kuumille kiville meneviä fanituotteita. Kesä ei ole kesä ilman Myrttisen lippistä! Kevään digipihamyynnin ostokset tehdään ke...

Myrttisen jouludigipihamyynti 2022

Myrttisen jouludigipihamyynti 2022

Myrttisen kurkkujen odotettu jouludigipihamyynti tulee taas! Tänä vuonna herkullisten kurkkujen ja punajuurten lisäksi voit tilata myös kuumille kiville meneviä fanituotteita sekä perinteisiä joulukuusia. Joulukuusien noutopäivänä la 17.12. asiakkaille on tarjolla mm....

Digipihamyynnin nouto-ohjeet

Ostamasi tuotteet ovat noudettavissa VAIN noutopäivinä 7.10. klo 15-18 välisenä aikana Myrttisen tehtaalta Mittatie 7:ssä. 01260 Vantaa. HUOM! Kiireisin noutotunti on 16:00-17:00. 2. Mikäli noutopäivänä tehtaalla on muitakin Myrttisasiakkaita, muistathan noudattaa...