Ragu, västerbotten juustoa ja Myrttisen suolakurkkua

✔ 1000 g Sika-Nauta jauheliha
✔ 10 pekoniviipaletta viipaloituna
✔ 4 rkl oliiviöljyä
✔ 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
✔ 4 keltasipulia kuutioituna
✔ 3 varsisellerin vartta kuutioituna
✔ 4 porkkanaa kuutioituna
✔ 2,5 dl punaviiniä
✔ 1,5 kg tomaattimurskaa
✔ 100 g tomaattipyre
✔ 1000 g Demi glace -kastikepohja (esim. Puljonki)
✔ 6 oksaa timjamia
✔ suolaa ja rouhittua mustapippuria

✔ 100g Västerbottenjuustoa

✔ 3kpl Myrttisen suolakurkku

Aloita kuullottamalla isossa kattilassa oliiviöljyssä: valkosipuli, keltasipuli, porkkana, varsiselleri ja tomaattipyre. Samaan aikaan ruskista paistinpannulla jauheliha ja pekoni.
Lisää ruskistetut jauhelihat kattilaan ja lisää paistinpannulle punaviini ja anna sen kiehua kasaan, kunnes jäljellä on noin 1dl. Lisää myös punaviini kattilaan. Lisää loput ainekset suolaa ja pippuria lukuunottamatta.

Hauduttele ragua pari tuntia miedolla lämmöllä, vettä voi tarvittaessa lisätä.
Mausta lopuksi suolalla ja reilulla pippurilla. Raasta päälle juusto ja gratinoi grillivastuksen alla. Tarjoa suolakurkut erikseen.

Myrttisen kurkut
Pulled Pork Burger Myrttisen tyyliin

Pulled Pork Burger Myrttisen tyyliin

Ainesosat (4 annosta) 1 kg pulled porkia100 ml BBQ-kastiketta4 hampurilaissämpylää100 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia4 rkl paahdettua sipulia12 siivua Myrttisen Perinteistä suolakurkkuaketsuppia ja majoneesia maun mukaan Valmistusohjeet Paahda hampurilaissämpylät...

Hapankaali-hodarit Myrttisen tapaan

Hapankaali-hodarit Myrttisen tapaan

Ainesosat (4 annosta) • 4 hot dog -nakkia• 1 sipuli• 2 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä• 4 hodarisämpylää• 120 g ketsuppia• 80 g juustoraastetta esim. cheddar tai emmental• 100 g Hango Sinappia• n. 12 ruohosipulinvartta tai kevätsipulia• 100 g Myrttisen Perinteistä...

Myrttisen rapea hapankaali-kinkkuvoileipä

Myrttisen rapea hapankaali-kinkkuvoileipä

Ainesosat (4 annosta) 4 isoa leipäviipaletta, n. 130 g8 rkl mietoa ajvar-kastiketta (paprika-munakoisotahna)200 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia4 viipaletta kinkkua200 g raastettua juustoa, esim. Appenzeller50 g salaattia, esim. rucola tai jäävuorisalaatti4 rkl...