Mitä luonnonmukaiseen tuotantoon liittyy – Memmas Knossos luomuoliiviöljy

Mitä tarkoittaa luomu?

Luomu tarkoittaa tuotannoltaan luonnonmukaista ja luontaista kasvuympäristöä muistuttavaa tuotantoa.

Tämä tarkoittaa, ettei kasvatuksessa käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita, eikä valmiisiin tuotteisiin lisätä keinotekoisia väri- tai makeutusaineita.

Asiaa voi havainnollistaa myös säätelyn avulla – tavanomaisessa tuotannossa sallittuja lisäaineita eri tuotteissa on lähes 300, kun taas luomutuotteissa sallittuja lisäaineita on vajaa 30.

Miksi valita luomu?

Kuten aiemmin todettu, on tuotteen kaupallisiin ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi väriin ja säilyvyyteen vaikuttavien lisäaineiden määrää rajoitettu luomutuotteissa runsaasti. Suoria hyötyjä luonnonmukaisesti tuotetuista elintarvikkeista verrattuna tavallisiin on vaikea todistaa, sillä kasvien ominaisuuksiin vaikuttaa enemmän lajike, maaperä, viljelyalue, kypsyys ja säätilat – oli sitten kyse luomusta tai tavallisesta kasvatuksesta.

Vuonna 2014 Newcastlen yliopiston tekemässä tutkimuksessa havaittiin luomutuotteiden sisältävän enemmän hyödyllisiä antioksidantteja tavanomaisesti viljeltyihin tuotteisiin verrattuna. Myös torjunta-ainejäämät sekä raskasmetallit ovat pienempinä pitoisuuksina luomutuotteissa. Täysin pitävää tutkimusaineistoa ei olla kuitenkaan pystytty tuottamaan.

Luomu Memmas Knossos

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä on saatavilla myös luomuversiona, missä öljyyn käytetyt oliivit on kasvatettu ja käsitelty luonnonmukaisin menetelmin. Sekä tavallinen, että luomu Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat öljyä pysymään käyttökelpoisena pitkään. Kreetalla painetut viimeiset käyttöpäivät ovat aina noin 14 kk pullotuksesta ja 18 kk sadonkorjuusta.

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Talvi kuivattaa Talvella lämpötilojen suuri vaihteluväli tuottaa omat haasteensa niin iholle kuin pintaverisuonille. Vaikka iho olisi luonnostaan rasvainen, tarvitsee sekin säännöllistä kosteutusta – kuivasta ihosta puhumattakaan. Kosteusvoiteita ja muita kuivan...

Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljy tunnetaan loistavana ja ennen kaikkea terveellisenä raaka-aineena ruoanlaittoon, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voidaan hyödyntää? Listasimme alle muutaman eri tavan hyödyntää tätä luonnonmukaista ja monikäyttöistä tuotetta! Oliiviöljy auttaa pölyjen...

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyt puristetaan korkealaatuisista kreetalaisista oliiveista, ja ne soveltuvat erinomaisesti osaksi terveellistä ruokavaliota. Etelä-Euroopassa oliiviöljyjen terveyshyödyt ovat laajalti tunnustetut. Oliiviöljyt soveltuvat paitsi...