Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljy tunnetaan loistavana ja ennen kaikkea terveellisenä raaka-aineena ruoanlaittoon, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voidaan hyödyntää? Listasimme alle muutaman eri tavan hyödyntää tätä luonnonmukaista ja monikäyttöistä tuotetta!

Oliiviöljy auttaa pölyjen pyyhinnässä

Lisäämällä suihkepulloon lämmintä vettä, teelusikallisen oliiviöljyä ja ruokalusikallisen etikkaa, saat luonnonmukaisen pesuaineen kevyeen siivoamiseen. Muuttamalla veden ja öljyn suhde puolet ja puolet, saadaan myös vaikeampiin tahroihin pureva luonnollinen pesuaine.

Kiillota oliiviöljyllä terästä

Siisti ruostumattomasta teräksestä valmistettu keittiön lavuaari kostuttamalla liina kevyesti öljyllä ja pyyhkimällä pyörivällä liikkeellä.

Kiillota pyyhkimisen jälkeen talouspaperilla. Näin huomaat kuinka tahrat katoavat ja teräs kiiltää! Öljyä ei kuitenkaan kannata kaataa lavuaariin, sillä öljy tukkii lavuaarin helposti!

Oliiviöljy luonnollisena kosmetiikkatuotteena

Oliiviöljy käy mainiosti hoitoaineeksi hiuksillesi, kun ennen pesua levität öljyn hiusten latvoihin ja annat vaikuttaa 10–60 min. Kun tämän jälkeen peset hiukset, ovat latvat entistä paremmassa kunnossa!

Oliiviöljyä voidaan käyttää myös kynsinauhaöljynä, yövoiteena tai vaikkapa meikinpoistoaineena!

Oliiviöljy tyynnyttää aallot

Sitten vähän tiedettä! Kun oliiviöljyä kaadetaan veteen esimerkiksi veneestä, tyynnyttää öljy pienen aallokon muutaman metrin säteellä.

Miten? Öljy muodostaa osuessaan veteen yhden molekyylin paksuisen maton veden pinnalle ja öljyn ollessa sitkeämpää koostumukseltaan kuin vesi, estää se tuulen pääsyn veden pintaan. Näin aaltoja ei pääse syntymään. Ennen muinoin öljyä onkin käytetty tyynnyttämään myrskyjen aiheuttamaa aallokkoa purjehtiessa. Usko tai älä!

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Talvi kuivattaa Talvella lämpötilojen suuri vaihteluväli tuottaa omat haasteensa niin iholle kuin pintaverisuonille. Vaikka iho olisi luonnostaan rasvainen, tarvitsee sekin säännöllistä kosteutusta – kuivasta ihosta puhumattakaan. Kosteusvoiteita ja muita kuivan...

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyt puristetaan korkealaatuisista kreetalaisista oliiveista, ja ne soveltuvat erinomaisesti osaksi terveellistä ruokavaliota. Etelä-Euroopassa oliiviöljyjen terveyshyödyt ovat laajalti tunnustetut. Oliiviöljyt soveltuvat paitsi...