Friteerattu turska

Ainesosat

✔ 1 kg liotettua turskaa valutettuna
✔ 4 rkl vehnäjauhoja
✔ hieman suolaa
✔ valkopippuria

Paistamiseen:

✔ 1 ½ dl Memmas Knossos -oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Valuta turskan palat hyvin.
  1. Kieräytä kalapalat jauho-suola-pippuriseoksessa.
  1. Friteeraa paneroidut kalapalat teräspannussa Memmas Knossos -oliiviöljyssä. Kun turskan palat ovat kullanruskeita, ne ovat valmiita nautittavaksi.
Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Vinegrette salaatille

Vinegrette salaatille

Ainesosat Vinegretessä käytetään etikkaa ja öljyä 1:2 suhteessa. ✔ 1 rkl etikkaa✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Lisäksi tarvitset: ✔ 1/4 rkl hienojakoista suolaa✔ ripaus mustapippuria✔ yrttejä, mausteita ja sokeria oman maun mukaan Valmistusohjeet...

Marinoitu feta

Marinoitu feta

Ainesosat ✔ 150 g Memmas Knossos -fetaa✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä✔ pala kuivattua chiliä murustettuna✔ 2 tl kuivattua oreganoa tai timjamia Valmistusohjeet Valuta fetasta neste ja kuutioi feta. Pakkaa kaikki ainekset lasipurkkiin tiiviisti niin että feta...

Suurustettu kalakeitto

Suurustettu kalakeitto

Ainesosat ✔ n. 1–1½ kg tuoretta tai pakastettua keittämiseen sopivaa kalaa (suomustettuna ja perattuna)✔ 1 rkl suolaa✔ 2 laakerinlehteä✔ muutama kokonainen maustepippuri✔ 2 sipulia✔ 2–3 lehtisellerin vartta tai pala varsi- tai juuriselleriä✔ 1 dl Memmas Knossos...