Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Ainesosat

✔    400 g tummia, suolattuja kalamon-oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliivit)
✔    1 dl Memmas Knossos -neitsytoliiviöljyä
✔    1 sitruunan mehu
✔    2 valkosipulinkynttä
✔     rosmariinin oksia

Valmistusohjeet

  1. Maistele oliivien suolaisuus, huuhtele tarvittaessa liika suola pois.
  1. Valuta oliiveille öljyä ja sitruunamehua. Murskaa joukkoon valkosipuli ja rosmariini.
  1. Anna oliivien maustua ainakin yön yli, mieluiten jopa pari viikkoa.

(Resepti julkaistu Koti ja keittiö -lehdessä 1/99; Vuodenvaihteen juhliin jännittävät oliiviherkut. Reseptin laatija Maarit Cederberg.)

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Kreetalaiset friteeratut perunat

Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat ✔    2 perunaa/hlö✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna✔    suolaa✔    oreganoa pinnalle Valmistusohjeet Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna...

Oliivileipä psomí me eliés

Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat ✔ 5 dl vettä✔ 50 g hiivaa✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl merisuolaa✔ 5 rkl hunajaa✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja Valmistusohjeet 1....

Vinegrette salaatille

Vinegrette salaatille

Ainesosat Vinegretessä käytetään etikkaa ja öljyä 1:2 suhteessa. ✔ 1 rkl etikkaa✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Lisäksi tarvitset: ✔ 1/4 rkl hienojakoista suolaa✔ ripaus mustapippuria✔ yrttejä, mausteita ja sokeria oman maun mukaan Valmistusohjeet...