Marinoitu feta

Ainesosat

✔ 150 g Memmas Knossos -fetaa
✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ pala kuivattua chiliä murustettuna
✔ 2 tl kuivattua oreganoa tai timjamia

Valmistusohjeet

  1. Valuta fetasta neste ja kuutioi feta.
  2. Pakkaa kaikki ainekset lasipurkkiin tiiviisti niin että feta peittyy oliiviöljyyn ja mausteisiin.
  3. Sulje kansi tiukasti.
  4. Tarjoile 1–2 päivän päästä esim. raakojen vihannesten seurana, tomaattisalaatissa, uuniperunoiden oivana lisänä tai vaikkapa pienten korppujen kera alkupalana. 

Tästä fetasta saat halutessasi salaatinkastikkeen rikkomalla fetaa marinadeineen muruiksi.

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Vinegrette salaatille

Vinegrette salaatille

Ainesosat Vinegretessä käytetään etikkaa ja öljyä 1:2 suhteessa. ✔ 1 rkl etikkaa✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Lisäksi tarvitset: ✔ 1/4 rkl hienojakoista suolaa✔ ripaus mustapippuria✔ yrttejä, mausteita ja sokeria oman maun mukaan Valmistusohjeet...

Suurustettu kalakeitto

Suurustettu kalakeitto

Ainesosat ✔ n. 1–1½ kg tuoretta tai pakastettua keittämiseen sopivaa kalaa (suomustettuna ja perattuna)✔ 1 rkl suolaa✔ 2 laakerinlehteä✔ muutama kokonainen maustepippuri✔ 2 sipulia✔ 2–3 lehtisellerin vartta tai pala varsi- tai juuriselleriä✔ 1 dl Memmas Knossos...

Perunaa ja kesäkurpitsaa etanoilla tai ilman

Perunaa ja kesäkurpitsaa etanoilla tai ilman

Ainesosat ✔ n. 500 g kuorittuja perunoita lohkoina✔ n. 500 g pieniä kesäkurpitsoita kokonaisina tai isoina lohkoina✔ 1 ½ dl Memmas Knossos oliiviöljyä✔ 2 tomaattia raastettuna (tai vastaava määrä valmista tomaattimurskaa)✔ 1 iso sipuli pilkottuna✔ 2–5...