Ainesosat
✔ n. 500 g pakastettua mustekalaa (vettä)
✔ n. 500 g kuorineen keitettyjä perunoita
✔ kourallinen oliiveja
✔ Portulakkaa tai yrttejä
✔ 2–3 tomaattia
✔ Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ punaviinietikkaa tai balsamicoa
✔ suolaa oman maun mukaan
Valmistusohjeet
Mustekalan kypsentäminen:
PAINEKATTILA:
- Pane pakastettu, hyvin sulanut mustekala kattilaan, kattila pienimmälle mahdolliselle lämmölle ja kansi tiukkaan kiinni.
- Avaa kansi noin ½ tunnin kuluttua, tällöin mustekalan pitäisi olla sulanut ja se on luovuttanut nesteensä, jossa hitaasti hautuu.
- Käännä varovasti ja anna kypsyä toiseltakin puolelta noin 20 minuuttia lisää.
- Jos kattilasta ei löydy yhtään nestettä, vaan pohja on rutikuiva, lisää ½ lasillista vettä, mutta ei yhtään enempää, sillä nesteen on haihduttava valmistamisen aikana.
TAVALLINEN KATTILA:
- Keitä ensin kattilassa liemi sipulista, purjosta ja persiljasta.
- Lisää sitten kokonainen, mutta perattu ja hyvin sulanut mustekala.
- Keitä rauhallisella lämmöllä, kunnes liha on niin pehmeää, että haarukka uppoaa, mutta imukupit eivät vielä irtoa.
- Siirrä kattila syrjään levyltä, anna mustekalan jäähtyä.
Paloittele mustekala pieniksi, noin sentin parin suupaloiksi. Lihan pitäisi olla niin mureaa, että se hajoaa haarukalla painettaessa.
Pilko perunat ja tomaatit. Sekoita kastikkeen aineet yhteen, lisää mukaan Memmas Knossos -oliiviöljyä ja punaviinietikkaa sekä mausta seos suolalla. Yhdistä ainekset mustekalan kanssa.
Nypi päälle lehdyköitä portulakasta tai yrttejä. Tarjoile ja nauti!