Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat

✔ 5 dl vettä
✔ 50 g hiivaa
✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)
✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä
✔ 1 tl merisuolaa
✔ 5 rkl hunajaa
✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja

Valmistusohjeet

1. Liota hiiva haaleaan veteen. Jos käytössäsi on hapanleivän juurta, lisää taikinaan ensin 1 dl hapanjuurta ja anna juuren herätä vedessä. Lisää sitten vain 25 g hiivaa.

2. Sekoita joukkoon ekstra-neitsytoliiviöljy, merisuola ja pilkotut oliivit sekä hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

3. Leivo taikina sämpylöiksi ja aseta sämpylät uunipellille vieri viereen. Aseta päälle laakerinlehdet ja anna leivän kohota kaksinkertaiseksi. Paista 250–300 asteisessa uunissa rapeaksi.

(Resepti julkaistu Koti ja keittiö -lehdessä 1/99; Vuodenvaihteen juhliin jännittävät oliiviherkut. Reseptin laatija Maarit Cederberg.)

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Marinoitu feta

Marinoitu feta

Ainesosat ✔ 150 g Memmas Knossos -fetaa✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä✔ pala kuivattua chiliä murustettuna✔ 2 tl kuivattua oreganoa tai timjamia Valmistusohjeet Valuta fetasta neste ja kuutioi feta. Pakkaa kaikki ainekset lasipurkkiin tiiviisti niin että feta...

Suurustettu kalakeitto

Suurustettu kalakeitto

Ainesosat ✔ n. 1–1½ kg tuoretta tai pakastettua keittämiseen sopivaa kalaa (suomustettuna ja perattuna)✔ 1 rkl suolaa✔ 2 laakerinlehteä✔ muutama kokonainen maustepippuri✔ 2 sipulia✔ 2–3 lehtisellerin vartta tai pala varsi- tai juuriselleriä✔ 1 dl Memmas Knossos...

Perunaa ja kesäkurpitsaa etanoilla tai ilman

Perunaa ja kesäkurpitsaa etanoilla tai ilman

Ainesosat ✔ n. 500 g kuorittuja perunoita lohkoina✔ n. 500 g pieniä kesäkurpitsoita kokonaisina tai isoina lohkoina✔ 1 ½ dl Memmas Knossos oliiviöljyä✔ 2 tomaattia raastettuna (tai vastaava määrä valmista tomaattimurskaa)✔ 1 iso sipuli pilkottuna✔ 2–5...