Ainesosat
✔ n. 500 g kuorittuja perunoita lohkoina
✔ n. 500 g pieniä kesäkurpitsoita kokonaisina tai isoina lohkoina
✔ 1 ½ dl Memmas Knossos oliiviöljyä
✔ 2 tomaattia raastettuna (tai vastaava määrä valmista tomaattimurskaa)
✔ 1 iso sipuli pilkottuna
✔ 2–5 valkosipulinkynttä
✔ (noin 100–200 g esikeitettyjä etanoita)
✔ suolaa ja valkopippuria
Valmistusohjeet
- Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää raastettu tomaatti.
- Keitä kunnes tomaatti emulgoituu öljyn kanssa.
- Lisää lohkotut perunat ja kupillinen vettä.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hauduta kannen alla noin 25 minuuttia kunnes perunat ovat puolikypsiä, lisää kupillinen vettä, kesäkurpitsat (ja halutessasi etanat).
- Sekoita aineksia.
- Hauduta vielä 20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsatkin ovat kypsyneet, mutta varo rikkomasta niitä. Kattilasta riippuen vettä voidaan tarvita enemmänkin, tulos ei kuitenkaan saa olla keitto vaan ”pataruoka”, jossa pohjalla on saostunut kastike.
- Jos käytät isoja kesäkurpitsoita kokonaisina, tee niihin keskelle ristiviilto niin, että veitsi menee läpi, mutta pysyvät ehjinä.
- Lisää kattilaan silputut tai viipaloidut valkosipulinkynnet.
- Tarjoile tuoreen leivän kera.