Ainesosat
✔ n. 1–1½ kg tuoretta tai pakastettua keittämiseen sopivaa kalaa (suomustettuna ja perattuna)
✔ 1 rkl suolaa
✔ 2 laakerinlehteä
✔ muutama kokonainen maustepippuri
✔ 2 sipulia
✔ 2–3 lehtisellerin vartta tai pala varsi- tai juuriselleriä
✔ 1 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ n. 2 ½ l vettä
✔ n. 2 dl riisiä
Suurus:
✔ 2 munaa
✔ 1–2 sitruunan mehu
Valmistusohjeet
- Keitä liemi oliiviöljystä, vedestä, mausteista sekä vihanneksista ja juureksista.
- Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää peratut ja suomustetut kalat (lävikössä tai sideharsopussissa) ja anna niiden kypsyä noin 15–20 minuuttia.
- Poista kala ja asettele se tarjoiluvadille, nosta vihannekset ja juurekset sen kylkeen tai toiseen astiaan.
- Siivilöi liemi, lisää vettä, jos tarpeen ja keitä liemessä riisi tai pasta (n. 20 min.).
- Voit suurustaa keiton muna-sitruunaseoksella.
Kata pöytään keittolautaset. Kukin ottaa vadilta lautaselleen kalaa ja vihanneksia ja päälle lientä.
(Resepti on Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)