Tuorejuustopiiraset

Ainesosat

Kuoritaikina:

✔ 1 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 1 dl voita
✔ 1 dl maitoa
✔ ½ dl sokeria
✔ ½ tl leivinjauhetta
✔ 1 tl sitruunan mehua
✔ n. 500 g jauhoja

Täyte:

✔ n. 650 g valutettua rahkaa/ricottaa
✔ 2 munaa
✔ 1 dl sokeria
✔ 1 rkl kuivattua minttua
✔ 1 tl kanelia

Voiteluun:

✔ 1 muna

Pinnalle:

✔ kanelia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita leivinjauhe sitruunamehuun, kaada se taikinakulhoon muiden nesteiden kanssa, lisää sokeri ja jauhot vähitellen. Taikinan tulee valmiina olla käsistä irtoavaa.
  2. Anna seistä 1–2 h.
  3. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään.
  4. Kauli taikinasta levy, josta otat torttumuotilla pyöreitä kakkusia, aseta kunkin keskelle lusikallinen rahkatäytettä ja rypytä reunat kuten karjalanpiirakoissa.
  5. Voitele piiraiden pinnat munalla, ja sirottele rahkan päälle kanelia.
  6. Paista keskilämpöisessä uunissa, kunnes piirakat ovat kullankeltaisia.
Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Vinegrette salaatille

Vinegrette salaatille

Ainesosat Vinegretessä käytetään etikkaa ja öljyä 1:2 suhteessa. ✔ 1 rkl etikkaa✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Lisäksi tarvitset: ✔ 1/4 rkl hienojakoista suolaa✔ ripaus mustapippuria✔ yrttejä, mausteita ja sokeria oman maun mukaan Valmistusohjeet...

Marinoitu feta

Marinoitu feta

Ainesosat ✔ 150 g Memmas Knossos -fetaa✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä✔ pala kuivattua chiliä murustettuna✔ 2 tl kuivattua oreganoa tai timjamia Valmistusohjeet Valuta fetasta neste ja kuutioi feta. Pakkaa kaikki ainekset lasipurkkiin tiiviisti niin että feta...

Suurustettu kalakeitto

Suurustettu kalakeitto

Ainesosat ✔ n. 1–1½ kg tuoretta tai pakastettua keittämiseen sopivaa kalaa (suomustettuna ja perattuna)✔ 1 rkl suolaa✔ 2 laakerinlehteä✔ muutama kokonainen maustepippuri✔ 2 sipulia✔ 2–3 lehtisellerin vartta tai pala varsi- tai juuriselleriä✔ 1 dl Memmas Knossos...