Ainesosat
Vinegretessä käytetään etikkaa ja öljyä 1:2 suhteessa.
✔ 1 rkl etikkaa
✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä
Lisäksi tarvitset:
✔ 1/4 rkl hienojakoista suolaa
✔ ripaus mustapippuria
✔ yrttejä, mausteita ja sokeria oman maun mukaan
Valmistusohjeet
- Vispaa ruokalusikalliseen etikkaa noin ¼ rkl suolaa.
- Suolan liuettua etikkaan, lisää vähitellen kaksi ruokalusikallista Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä. Sekoita hyvin koko ajan!
- Lisää kastikkeeseen ripaus mustapippuria.
- Pullota seos ja ravista ennen käyttöä.
- Voit halutessasi tuunata vinegretteä oman makusi mukaan yrteillä, mausteilla ja sokerilla.
Etikaksi sopivat esimerkiksi valkoviinietikka, punaviinietikka, riisiviinietikka, balsamico jne.