Ainesosat (2 annosta)
15 g tuoretta inkivääriä
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä
125 ml soijakastiketta
1 rkl hunajaa
3 rkl seesamiöljyä
300 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia
120 g riisinuudeleita
suolaa
1 broilerin rintafilee tai 180 g tofua
50 g pankojauhoja
1 muna
1 rkl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
50 g suolattuja maapähkinöitä
korianteria tai persiljaa
Valmistusohjeet
Kuori inkivääri ja kuutioi se pieneksi. Puolita chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuori ja hienonna myös valkosipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Kuullota kasvikset öljyssä suurella pannulla. Kaada joukkoon soijakastike, 1 rkl hunajaa, 100 ml kasvislientä ja seesamiöljyä, sekoita se Myrttisen perinteiseen hapankaaliin ja kuumenna kaikki pannulla miedolla lämmöllä. Kuutioi kana tai tofu vartaaseen sopiviksi suuriksi kuutioiksi.
Tee tuplaleivitys kanalle tai tofulle: Ota kolme kulhoa ja laita yhteen vehnäjauhot, yhteen muna ja maito ja vatkaa seos tasaiseksi, ja viimeiseen kulhoon pankojauhot.
Kääntele kana ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhossa. Laita leivitetyt broilerinpalat tai tofut vartaisiin ja paista ne kuumalla pannulla öljyssä joka puolelta.
Keitä riisinuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja sekoita hyvin hapankaaliin. Laita lopuksi kaikki ainekset kanan tai tofun kanssa kulhoon ja ripottele päälle maapähkinöitä. Koristele bowl halutessasi yrteillä.