Ainesosat (4 annosta)
4 isoa leipäviipaletta, n. 130 g
8 rkl mietoa ajvar-kastiketta (paprika-munakoisotahna)
200 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia
4 viipaletta kinkkua
200 g raastettua juustoa, esim. Appenzeller
50 g salaattia, esim. rucola tai jäävuorisalaatti
4 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä
4 oksaa rosmariinia
2 rkl voita
Valmistusohjeet
Voitele leipäviipaleet ajvar-kastikkeella. Purista liika neste pois hapankaalista. Peitä kaksi leipäviipaletta hapankaalilla. Lisää päälle kinkku ja raastettu juusto. Revi salaattia tarvittaessa hieman pienemmäksi ja asettele juuston päälle. Peitä jäljellä olevilla leipäviipaleilla.
Paista leivät suuressa päällystetyssä pannussa öljyssä keskilämmöllä n. 6 minuuttia molemmin puolin rapeiksi. Paina leipää lastalla tiiviiksi. Lisää pannulle lopuksi rosmariini ja voi. Sivele leipä sulatetulla voilla. Halkaise tai viipaloi voileivät ja tarjoile.