Ainesosat (4 annosta)
1 sipuli
1 purjo
400 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia
300 g savumakkaraa
600 g kiinteitä perunoita
1 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä
50 g pekonia kuutiona
1,3 l kasvislientä
2 laakerinlehteä
10 g persiljaa
suolaa ja pippuria
4 rkl Hango Sinappia
Valmistusohjeet
Kuori sipuli ja pilko se hienoksi. Leikkaa purjosta juuripää pois. Poista purjosta ulompi lehti. Puolita purjo pituussuunnassa ja leikkaa n. 2 cm leveiksi paloiksi. Huuhtele siivilän alla juoksevan veden alla. Valuta Myrttisen Perinteinen hapankaali. Leikkaa makkarat viipaleiksi. Pese ja kuori perunat. Huuhtele tärkkelys pois ja leikkaa n. 3 cm kuutioiksi.
Kuumenna Päivänsäde Oliiviöljy kasarissa tai padassa. Paista pekonia, sipulia ja purjoa 2 minuuttia. Lisää hapankaali ja paista minuutin ajan. Lisää makkarat, liemi, perunat ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Silppua sillä välin persilja.
Mausta muhennos suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon sinappi. Ripottele pinnalle persiljaa.