Myrttisen kurkut

PERINTEISELLÄ RESEPTILLÄ
Vuosikymmenien
kokemuksella
Myrttisen kurkut valmistetaan parhaista suomalaisista avomaankurkuista,
perinteisellä reseptillä ja vuosikymmenien kokemuksella.
Valikoimastamme löydät kahdenlaisia kurkkuja: perinteisillä menetelmillä hapatetut suolakurkut sekä etikkaliemeen säilötyt maustekurkut.
Molemmilla on vankka jalansija suomalaisten sydämissä.
HISTORIAN HAVINAA
Myrttisen kurkkujen tarina
Myrttisen kurkkujen historia ulottuu 1940-luvulle, jolloin vanha herra Surojegin alkoi valmistaa Helsingissä suolakurkkuja perinteisellä venäläisellä menetelmällä, maitohappokäymiseen perustuen. Tuohon aikaan kurkut säilöttiin talven yli tammitynnyreissä kallioluolissa. Moni asia on vuosikymmenien saatossa muuttunut ja tuotantotavat kehittyneet. Mutta salainen reseptimme – sitä emme vaihda!
Korkeasta laadusta ja parhaista raaka-aineista emme tingi. Myrttisen kurkut edustavat aitoja ja perinteisiä makuja sekä tinkimätöntä käsityötä – tätä perinnettä vaalimme nyt ja aina.


OMALEIMAINEN MAKU JA KOOSTUMUS
Maitohappokäyminen
Myrttisen perinteiset suolakurkut valmistetaan maitohappokäymisellä eli hapattamalla. Kyseessä on yksi vanhimpia tapoja säilöä ruokaa kuivaamisen ohella. Maitohappokäyminen voi käynnistyä suotuisissa olosuhteissa nestepinnan alla hapettomassa tilassa, oikean lämpötilan vallitessa. Maitohappokäymisessä pieneliöt, kuten maitohappobakteerit, syövät kasvien sisältämiä hiilihydraatteja ja muuttavat ne maitohapoksi.
Hapatetuissa tuotteissa ruoan ravintoarvo ja vitamiinit säilyvät, koska tuotteita ei kuumenneta missään valmistuksen vaiheessa. Myöskään Myrttisen suolakurkkuja ei pastöroida, ja maitohappokäymisen ansiosta suolakurkut sisältävät runsaasti terveydelle hyödyllisiä maitohappobakteereja.
Maitohappokäymisellä on keskeinen merkitys myös Myrttisen suolakurkkujen koostumukselle ja maulle – hapattaminen pehmentää avomaankurkkujen rakenteen ja yhdessä reseptimme mausteiden kanssa antaa suolakurkuille niiden jäljittelemättömän maun.
HERKULLISIA MAKUEROJA
Suolakurkku vs.
maustekurkku
Suola- ja maustekurkut eroavat niin reseptiltään kuin
valmistustavoiltaan.
Suolakurkut valmistetaan maitohappokäymisellä hapattaen. Tarkoin valvotuissa olosuhteissa ja kaikessa rauhassa. Perinteinen reseptimme sisältää runsaasti valkosipulia, muttei lainkaan etikkaa tai sokeria. Näin kurkut saavat aromikkaan ja omaleimaisen makunsa – ja sisältävät runsaasti hyviä maitohappobakteereja.
Maustekurkut valmistetaan perinteiseen tapaan etikkaliemeen säilömällä. Vanha resepti ja valikoidut mausteet takaavat kurkuille niiden herkullisen maun.
Meillä molemmat valmistetaan perinteisellä reseptillä, joka on ollut käytössämme jo vuosikymmenien ajan.

Suolakurkut

MYRTTISEN SUOLAKURKKU
2-3 kpl / 180 g
Myyntierä: 12 kpl

MYRTTISEN SUOLAKURKKU
550 g
Myyntierä: 6 kpl

MYRTTISEN SUOLAKURKKU
1,5 kg
Myyntierä: 1 kpl

MYRTTISEN SUOLAKURKKU
7 kg
Myyntierä: 1 kpl
Maustekurkut

MYRTTISEN MAUSTEKURKKU
2-3 kpl / 180 g
Myyntierä: 12 kpl

MYRTTISEN MAUSTEKURKKU
550 g
Myyntierä: 6 kpl

MYRTTISEN MAUSTEKURKKU
4,5 kg
Myyntierä: 1 kpl
Viipaleet

MYRTTISEN SUOLA-KURKKUVIIPALE
1,5 kg
Myyntierä: 1 kpl

MYRTTISEN MAUSTE-KURKKUVIIPALE
1,5 kg
Myyntierä: 1 kpl
Punajuuret

MYRTTISEN PUNAJUURI
1-3 kpl / 180 g
Myyntierä: 12 kpl

Asiaa maitohappokäymisestä. Reseptejä. Inspiraatiota. Tutustu Myrttisten nettisivuihin.
Arho Foods >> Tuotteet >> Myrttisen kurkut