Mitä on suomalainen lähiruoka?
Lähiruoka määritellään yleisesti niin, että sen tuotanto tapahtuu lähellä sen lopullista siirtymistä kuluttajalle. Usein se tarkoittaa myös sitä, että lähiruuan alkuperä on helppo paikallistaa, eikä sen ruokaketju ole pitkä. Tällöin ruoka on tuoretta, eikä sen kuljetukseen, ja sitä kautta myöskään pakkaamiseen jouduta käyttämään resursseja niin paljon verrattuna kauempaa tuotuihin elintarvikkeisiin.
Miksi ostaa lähiruokaa?
Lähiruoka kuten sanottua, edistää ruuan paikallista tuotantoa ja sitä kautta paikallista ruokakulttuuria. Lähiruuan tuotanto lisää myös työllisyyttä alueella, sillä kaikki työ tuotantoon ja jakeluun liittyen tehdään paikallisesti. Näin lähiruokatuotanto on myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa.
Myrttisen kurkut
Tiesitkö että myös Myrttisen kurkut voidaan luokitella lähiruuaksi? Kurkut kasvatetaan suomalaisilla tiloilla, mistä ne sitten toimitetaan sadonkorjuun jälkeen Vantaan tehtaalle, jossa ne käsitellään ja purkitetaan. Kurkut säilötään Vantaalla tynnyreihin, missä käymisreaktio alkaa ja tavallisista kotimaisista avomaakurkuista alkaa muodostua aidosti kotimaisia, lähellä tuotettuja Myrttisen valkosipulisuolakurkkuja!
Tiedätkö mistä sinun ravintosi tulee?