Suomalainen lähiruoka tukee suomalaisia ruuantuottajia!

Mitä on suomalainen lähiruoka?

Lähiruoka määritellään yleisesti niin, että sen tuotanto tapahtuu lähellä sen lopullista siirtymistä kuluttajalle. Usein se tarkoittaa myös sitä, että lähiruuan alkuperä on helppo paikallistaa, eikä sen ruokaketju ole pitkä. Tällöin ruoka on tuoretta, eikä sen kuljetukseen, ja sitä kautta myöskään pakkaamiseen jouduta käyttämään resursseja niin paljon verrattuna kauempaa tuotuihin elintarvikkeisiin.

Miksi ostaa lähiruokaa?

Lähiruoka kuten sanottua, edistää ruuan paikallista tuotantoa ja sitä kautta paikallista ruokakulttuuria. Lähiruuan tuotanto lisää myös työllisyyttä alueella, sillä kaikki työ tuotantoon ja jakeluun liittyen tehdään paikallisesti. Näin lähiruokatuotanto on myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

Myrttisen kurkut

Tiesitkö että myös Myrttisen kurkut voidaan luokitella lähiruuaksi? Kurkut kasvatetaan suomalaisilla tiloilla, mistä ne sitten toimitetaan sadonkorjuun jälkeen Vantaan tehtaalle, jossa ne käsitellään ja purkitetaan. Kurkut säilötään Vantaalla tynnyreihin, missä käymisreaktio alkaa ja tavallisista kotimaisista avomaakurkuista alkaa muodostua aidosti kotimaisia, lähellä tuotettuja Myrttisen valkosipulisuolakurkkuja!

Tiedätkö mistä sinun ravintosi tulee?

Myrttisen kurkut – logo
Myrttisen kevätdigipihamyynti 2023

Myrttisen kevätdigipihamyynti 2023

Myrttisen kurkkujen kevään digipihamyynti tulee taas! Tule noutamaan herkulliset kurkut ja punajuuret vappupiknikille ja pakkaa kassiin myös kuumille kiville meneviä fanituotteita. Kesä ei ole kesä ilman Myrttisen lippistä! Kevään digipihamyynnin ostokset tehdään ke...

Myrttisen jouludigipihamyynti 2022

Myrttisen jouludigipihamyynti 2022

Myrttisen kurkkujen odotettu jouludigipihamyynti tulee taas! Tänä vuonna herkullisten kurkkujen ja punajuurten lisäksi voit tilata myös kuumille kiville meneviä fanituotteita sekä perinteisiä joulukuusia. Joulukuusien noutopäivänä la 17.12. asiakkaille on tarjolla mm....

Digipihamyynnin nouto-ohjeet

Ostamasi tuotteet ovat noudettavissa VAIN noutopäivinä 7.10. klo 15-18 välisenä aikana Myrttisen tehtaalta Mittatie 7:ssä. 01260 Vantaa. HUOM! Kiireisin noutotunti on 16:00-17:00. 2. Mikäli noutopäivänä tehtaalla on muitakin Myrttisasiakkaita, muistathan noudattaa...