Suomalainen lähiruoka tukee suomalaisia ruuantuottajia!

Mitä on suomalainen lähiruoka?

Lähiruoka määritellään yleisesti niin, että sen tuotanto tapahtuu lähellä sen lopullista siirtymistä kuluttajalle. Usein se tarkoittaa myös sitä, että lähiruuan alkuperä on helppo paikallistaa, eikä sen ruokaketju ole pitkä. Tällöin ruoka on tuoretta, eikä sen kuljetukseen, ja sitä kautta myöskään pakkaamiseen jouduta käyttämään resursseja niin paljon verrattuna kauempaa tuotuihin elintarvikkeisiin.

Miksi ostaa lähiruokaa?

Lähiruoka kuten sanottua, edistää ruuan paikallista tuotantoa ja sitä kautta paikallista ruokakulttuuria. Lähiruuan tuotanto lisää myös työllisyyttä alueella, sillä kaikki työ tuotantoon ja jakeluun liittyen tehdään paikallisesti. Näin lähiruokatuotanto on myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

Myrttisen kurkut

Tiesitkö että myös Myrttisen kurkut voidaan luokitella lähiruuaksi? Kurkut kasvatetaan suomalaisilla tiloilla, mistä ne sitten toimitetaan sadonkorjuun jälkeen Vantaan tehtaalle, jossa ne käsitellään ja purkitetaan. Kurkut säilötään Vantaalla tynnyreihin, missä käymisreaktio alkaa ja tavallisista kotimaisista avomaakurkuista alkaa muodostua aidosti kotimaisia, lähellä tuotettuja Myrttisen valkosipulisuolakurkkuja!

Tiedätkö mistä sinun ravintosi tulee?

Myrttisen kurkut – logo
Myrttisen kevätdigipihamyynti

Myrttisen kevätdigipihamyynti

Myrttisen kurkut ovat perinteisesti järjestäneet joka kevät ja syksy pihamyyntitapahtuman Myrttisen kurkkujen tehtaalla Vantaalla. Koronaepidemian vuoksi järjestimme ensimmäisen digipihanyyntimme keväällä ja se oli toimiva ratkaisu kaikkien osapuolien kannalta. Tästä...

Myrttisen joulumyynti – 12.12.2019

Myrttisen joulumyynti – 12.12.2019

Pihamyynnissä on tarjolla suola- ja maustekurkkuja, sekä Myrttisen lippiksiä. Käteismaksuja emme valitettavasti voi ottaa vastaan, joten otathan kortin mukaan 🙂 Vuoden 2019 sato: Hinnasto: - Myrttisen suolakurkku 7kg 30€ - Myrttisen suolakurkku 1,5kg 9€ - Myrttisen...

Myrttiset maistuu Ravintola Platessa

Myrttiset maistuu Ravintola Platessa

Myrttisen kurkut ovat useiden ravintoloiden suolakurkkuvalinta numero 1. Tampereelle 2019 alkuvuodesta avatun Ravintola Platen keittiömestari Mikko Humppi tunnustautuu vannoutuneeksi Myrttisfaniksi. – Jostain tuli ravintolan kahdeksan kokin kanssa puhetta Myrttisen...