Kastanjastifado

Ainesosat

✔ 2 kg kastanjoita, raakana kuorittuja, jotta pysyvät ehjinä
✔ 500 g Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 1 kg punasipulia (yksi silputaan hienoksi, muut jätetään suuriksi lohkoiksi tai renkaiksi)
✔ n. 6 dl raastettua tomaattia
✔ 2 rkl viinietikkaa
✔  3–4 valkosipulinkynttä silputtuna
✔ 2 paprikaa silputtuna
✔ noin ½ l vettä ja sen jälkeen tarpeen mukaan pieninä erinä
✔ 1 dl valkoviiniä
✔ yhden luomuappelsiinin kuori
✔ 3 laakerinlehteä
✔ 1 tl neilikan kukkanuppuja (ei jauhetta, sillä se muuttuu kitkeräksi)

Valmistusohjeet

  1. Tee kastanjoihin viilto tai kaksi ylä- tai alapäähän. Tämä ei vaikuta makuun vaan tekee kuoresta helpommin irrotettavan.
  2. Laita kastanjat veteen vuorokaudeksi tai kahdeksi. Kun kuoriminen on helppoa, ovat ne olleet riittävän kauan vedessä.
  3. Leikkaa terävällä veitsellä kastanjan kanta irti ja kuori ulkovaate ensin. Sisävaate irtoaa helposti, jos kastanjat ovat tuoreita tai riittävästi liotettuja. Jos se ei irtoa, täytyy aluskuori rapsuttaa hiljalleen pois. Tärkeintä on pitää kastanjat mahdollisimman ehjinä.
  4. Pilko kattilaan valkosipuli, lisää silputtu sipuli ja paprika, kaada päälle raastettu tomaatti, Memmas Knossos -oliiviöljy ja viinitilkka.
  5. Hauduta hellalla, kunnes vihannesten solunesteet ovat haihtuneet, ja pohjalla on helposti liikkuvaa sosetta.
  6. Lisää vettä puoli litraa sekä appelsiinin kuori, kanelitanko ja neilikat, sipulilohkot sekä kuoritut kastanjat.
  7. Painele aineet melkein nestepinnan alle. Voit tarvittaessa lisätä nestettä.
  8. Kuumenna ruokaa, kunnes se alkaa kiehua. Laske sitten lämpötilaa niin, että se hautuu hiljalleen kansi auki, jotta nestemäärä vähenee. Laaja ja leveä kattila tai pannu on parempi kuin kapea ja korkea.
Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Memmas Knossos kurkku-avokadokeitto

Memmas Knossos kurkku-avokadokeitto

Ainesosat ✔  1 kpl kurkku✔ 1 kpl sipuli✔ 1 kpl avokado✔ 1 kpl limetti✔ 8 kpl basilikan lehteä✔ 1 kpl valkosipulinkynsi✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl suolaa✔ 0,25tl cayennepippuria Valmistusohjeet Leikkaa kurkusta reilun kokoisia pätkiä....

Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Ainesosat ✔    400 g tummia, suolattuja kalamon-oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliivit)✔    1 dl Memmas Knossos -neitsytoliiviöljyä✔    1 sitruunan mehu✔    2 valkosipulinkynttä✔     rosmariinin oksia...

Memmas Knossos parmesaanitomaatit

Memmas Knossos parmesaanitomaatit

Ainesosat ✔ 4 kpl tomaatteja✔ ½ pkt tuoretta persiljaa✔ ½ pkt tuoretta basilikaa✔ 0,2 dl korppujauhoja✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 0,25 tl suolaa✔ 0,25 tl mustapippuria✔ 0,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Sekoita hienonnettu persilja,...