Kastanjastifado

Ainesosat

✔ 2 kg kastanjoita, raakana kuorittuja, jotta pysyvät ehjinä
✔ 500 g Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 1 kg punasipulia (yksi silputaan hienoksi, muut jätetään suuriksi lohkoiksi tai renkaiksi)
✔ n. 6 dl raastettua tomaattia
✔ 2 rkl viinietikkaa
✔  3–4 valkosipulinkynttä silputtuna
✔ 2 paprikaa silputtuna
✔ noin ½ l vettä ja sen jälkeen tarpeen mukaan pieninä erinä
✔ 1 dl valkoviiniä
✔ yhden luomuappelsiinin kuori
✔ 3 laakerinlehteä
✔ 1 tl neilikan kukkanuppuja (ei jauhetta, sillä se muuttuu kitkeräksi)

Valmistusohjeet

  1. Tee kastanjoihin viilto tai kaksi ylä- tai alapäähän. Tämä ei vaikuta makuun vaan tekee kuoresta helpommin irrotettavan.
  2. Laita kastanjat veteen vuorokaudeksi tai kahdeksi. Kun kuoriminen on helppoa, ovat ne olleet riittävän kauan vedessä.
  3. Leikkaa terävällä veitsellä kastanjan kanta irti ja kuori ulkovaate ensin. Sisävaate irtoaa helposti, jos kastanjat ovat tuoreita tai riittävästi liotettuja. Jos se ei irtoa, täytyy aluskuori rapsuttaa hiljalleen pois. Tärkeintä on pitää kastanjat mahdollisimman ehjinä.
  4. Pilko kattilaan valkosipuli, lisää silputtu sipuli ja paprika, kaada päälle raastettu tomaatti, Memmas Knossos -oliiviöljy ja viinitilkka.
  5. Hauduta hellalla, kunnes vihannesten solunesteet ovat haihtuneet, ja pohjalla on helposti liikkuvaa sosetta.
  6. Lisää vettä puoli litraa sekä appelsiinin kuori, kanelitanko ja neilikat, sipulilohkot sekä kuoritut kastanjat.
  7. Painele aineet melkein nestepinnan alle. Voit tarvittaessa lisätä nestettä.
  8. Kuumenna ruokaa, kunnes se alkaa kiehua. Laske sitten lämpötilaa niin, että se hautuu hiljalleen kansi auki, jotta nestemäärä vähenee. Laaja ja leveä kattila tai pannu on parempi kuin kapea ja korkea.
Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Pulled Pork Burger Myrttisen tyyliin

Pulled Pork Burger Myrttisen tyyliin

Ainesosat (4 annosta) 1 kg pulled porkia100 ml BBQ-kastiketta4 hampurilaissämpylää100 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia4 rkl paahdettua sipulia12 siivua Myrttisen Perinteistä suolakurkkuaketsuppia ja majoneesia maun mukaan Valmistusohjeet Paahda hampurilaissämpylät...

Hapankaali-hodarit Myrttisen tapaan

Hapankaali-hodarit Myrttisen tapaan

Ainesosat (4 annosta) • 4 hot dog -nakkia• 1 sipuli• 2 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä• 4 hodarisämpylää• 120 g ketsuppia• 80 g juustoraastetta esim. cheddar tai emmental• 100 g Hango Sinappia• n. 12 ruohosipulinvartta tai kevätsipulia• 100 g Myrttisen Perinteistä...

Myrttisen rapea hapankaali-kinkkuvoileipä

Myrttisen rapea hapankaali-kinkkuvoileipä

Ainesosat (4 annosta) 4 isoa leipäviipaletta, n. 130 g8 rkl mietoa ajvar-kastiketta (paprika-munakoisotahna)200 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia4 viipaletta kinkkua200 g raastettua juustoa, esim. Appenzeller50 g salaattia, esim. rucola tai jäävuorisalaatti4 rkl...