Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat

✔    2 perunaa/hlö
✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen
✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna
✔    suolaa
✔    oreganoa pinnalle

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna teräspannulla tai -kattilassa oliiviöljy lähes savuamispisteeseen.
  1. Kokeile lämpötila: laita yksi perunaviipale oliiviöljyyn. Lämpötila on sopiva, kun sen ympärille muodostuu heti tirisevä helmivyöhyke, jossa perunan solunesteet ja kuuma öljy kohtaavat. Jos helmivanaa ei muodostu, kuumenna vielä ja tee koe uudelleen.
  1. Lisää perunoita pari kerrosta öljyyn, mutta ei enempää, jottei lämpötila laske liikaa ja jotta paloilla on väljästi tilaa kypsyä. Käännä vasta kun perunat ovat alapuoleltaan ruskettuneet hyvin. Jos käännät tai sekoitat niitä koko ajan ne hajoavat. Paista myös toiselta puolelta.
  1. Siirrä haarukalla hyvin kypsyneet kullankeltaiset viipaleet jo sivuun tarjoilulautaselle ja laita niiden tilalle pannulle raakoja paloja kypsymään. Haarukka on tässä mainio apuväline, parempi kuin lasta.
  1. Ripottele suolaa kypsille siivuille. Ja kun niitä on kerros astiassa, ripottele niiden päälle myös oreganoa hieromalla sitä hiukan kämmenien välissä. Ripottele vielä kuumien palojen päälle juustoraastetta, niin että lopuksi perunakerrosten välissä on aina juustoraastekerros. Lisää lopuksi pinnalle vielä juustoraastetta ja oreganoa!

Vinkki! Lämpötila nousee parhaiten haluttuun kuumuuteen teräskattilassa tai valurautapannulla. Teflon-pannulla tai alumiinikattilassa nämä eivät onnistu, eivät myöskään emalipannulla.

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Raclette Myrttisen hapankaali-omenatäytteellä

Raclette Myrttisen hapankaali-omenatäytteellä

Ainesosat (4 annosta) 100 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia1 omena½ nippu persiljaa16 viipaletta Raclette-juustoa40 g paahdettua sipuliacayennepippuria maun mukaan Valmistusohjeet Leikkaa omena tikuiksi. Hienonna persilja. Laita juusto raclette-vuokaan. Paista n. 2...

Myrttisen tuhti hapankaalipata

Myrttisen tuhti hapankaalipata

Ainesosat (4 annosta) 1 sipuli1 purjo400 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia300 g savumakkaraa600 g kiinteitä perunoita 1 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä50 g pekonia kuutiona1,3 l kasvislientä2 laakerinlehteä10 g persiljaa suolaa ja pippuria4 rkl Hango Sinappia...

Aasialainen bowl Myrttisen hapankaalilla

Aasialainen bowl Myrttisen hapankaalilla

Ainesosat (2 annosta) 15 g tuoretta inkivääriä1 punainen chili2 valkosipulinkynttä2 porkkanaa2 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä125 ml soijakastiketta1 rkl hunajaa3 rkl seesamiöljyä300 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia120 g riisinuudeleitasuolaa 1 broilerin rintafilee tai...