Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat

✔ 5 dl vettä
✔ 50 g hiivaa
✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)
✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä
✔ 1 tl merisuolaa
✔ 5 rkl hunajaa
✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja

Valmistusohjeet

1. Liota hiiva haaleaan veteen. Jos käytössäsi on hapanleivän juurta, lisää taikinaan ensin 1 dl hapanjuurta ja anna juuren herätä vedessä. Lisää sitten vain 25 g hiivaa.

2. Sekoita joukkoon ekstra-neitsytoliiviöljy, merisuola ja pilkotut oliivit sekä hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

3. Leivo taikina sämpylöiksi ja aseta sämpylät uunipellille vieri viereen. Aseta päälle laakerinlehdet ja anna leivän kohota kaksinkertaiseksi. Paista 250–300 asteisessa uunissa rapeaksi.

(Resepti julkaistu Koti ja keittiö -lehdessä 1/99; Vuodenvaihteen juhliin jännittävät oliiviherkut. Reseptin laatija Maarit Cederberg.)

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Memmas Knossos kurkku-avokadokeitto

Memmas Knossos kurkku-avokadokeitto

Ainesosat ✔  1 kpl kurkku✔ 1 kpl sipuli✔ 1 kpl avokado✔ 1 kpl limetti✔ 8 kpl basilikan lehteä✔ 1 kpl valkosipulinkynsi✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl suolaa✔ 0,25tl cayennepippuria Valmistusohjeet Leikkaa kurkusta reilun kokoisia pätkiä....

Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Ainesosat ✔    400 g tummia, suolattuja kalamon-oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliivit)✔    1 dl Memmas Knossos -neitsytoliiviöljyä✔    1 sitruunan mehu✔    2 valkosipulinkynttä✔     rosmariinin oksia...

Memmas Knossos parmesaanitomaatit

Memmas Knossos parmesaanitomaatit

Ainesosat ✔ 4 kpl tomaatteja✔ ½ pkt tuoretta persiljaa✔ ½ pkt tuoretta basilikaa✔ 0,2 dl korppujauhoja✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 0,25 tl suolaa✔ 0,25 tl mustapippuria✔ 0,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Sekoita hienonnettu persilja,...