Ainesosat
✔ 5 dl vettä
✔ 50 g hiivaa
✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)
✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä
✔ 1 tl merisuolaa
✔ 5 rkl hunajaa
✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja
Valmistusohjeet
1. Liota hiiva haaleaan veteen. Jos käytössäsi on hapanleivän juurta, lisää taikinaan ensin 1 dl hapanjuurta ja anna juuren herätä vedessä. Lisää sitten vain 25 g hiivaa.
2. Sekoita joukkoon ekstra-neitsytoliiviöljy, merisuola ja pilkotut oliivit sekä hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
3. Leivo taikina sämpylöiksi ja aseta sämpylät uunipellille vieri viereen. Aseta päälle laakerinlehdet ja anna leivän kohota kaksinkertaiseksi. Paista 250–300 asteisessa uunissa rapeaksi.
(Resepti julkaistu Koti ja keittiö -lehdessä 1/99; Vuodenvaihteen juhliin jännittävät oliiviherkut. Reseptin laatija Maarit Cederberg.)
