Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Ainesosat

✔    400 g tummia, suolattuja kalamon-oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliivit)
✔    1 dl Memmas Knossos -neitsytoliiviöljyä
✔    1 sitruunan mehu
✔    2 valkosipulinkynttä
✔     rosmariinin oksia

Valmistusohjeet

  1. Maistele oliivien suolaisuus, huuhtele tarvittaessa liika suola pois.
  1. Valuta oliiveille öljyä ja sitruunamehua. Murskaa joukkoon valkosipuli ja rosmariini.
  1. Anna oliivien maustua ainakin yön yli, mieluiten jopa pari viikkoa.

(Resepti julkaistu Koti ja keittiö -lehdessä 1/99; Vuodenvaihteen juhliin jännittävät oliiviherkut. Reseptin laatija Maarit Cederberg.)

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Marinoitu feta

Marinoitu feta

Ainesosat ✔ 150 g Memmas Knossos -fetaa✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä✔ pala kuivattua chiliä murustettuna✔ 2 tl kuivattua oreganoa tai timjamia Valmistusohjeet Valuta fetasta neste ja kuutioi feta. Pakkaa kaikki ainekset lasipurkkiin tiiviisti niin että feta...

Suurustettu kalakeitto

Suurustettu kalakeitto

Ainesosat ✔ n. 1–1½ kg tuoretta tai pakastettua keittämiseen sopivaa kalaa (suomustettuna ja perattuna)✔ 1 rkl suolaa✔ 2 laakerinlehteä✔ muutama kokonainen maustepippuri✔ 2 sipulia✔ 2–3 lehtisellerin vartta tai pala varsi- tai juuriselleriä✔ 1 dl Memmas Knossos...

Perunaa ja kesäkurpitsaa etanoilla tai ilman

Perunaa ja kesäkurpitsaa etanoilla tai ilman

Ainesosat ✔ n. 500 g kuorittuja perunoita lohkoina✔ n. 500 g pieniä kesäkurpitsoita kokonaisina tai isoina lohkoina✔ 1 ½ dl Memmas Knossos oliiviöljyä✔ 2 tomaattia raastettuna (tai vastaava määrä valmista tomaattimurskaa)✔ 1 iso sipuli pilkottuna✔ 2–5...