Ainesosat
Kuoritaikina:
✔ 1 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 1 dl voita
✔ 1 dl maitoa
✔ ½ dl sokeria
✔ ½ tl leivinjauhetta
✔ 1 tl sitruunan mehua
✔ n. 500 g jauhoja
Täyte:
✔ n. 650 g valutettua rahkaa/ricottaa
✔ 2 munaa
✔ 1 dl sokeria
✔ 1 rkl kuivattua minttua
✔ 1 tl kanelia
Voiteluun:
✔ 1 muna
Pinnalle:
✔ kanelia
Valmistusohjeet
- Sekoita leivinjauhe sitruunamehuun, kaada se taikinakulhoon muiden nesteiden kanssa, lisää sokeri ja jauhot vähitellen. Taikinan tulee valmiina olla käsistä irtoavaa.
- Anna seistä 1–2 h.
- Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään.
- Kauli taikinasta levy, josta otat torttumuotilla pyöreitä kakkusia, aseta kunkin keskelle lusikallinen rahkatäytettä ja rypytä reunat kuten karjalanpiirakoissa.
- Voitele piiraiden pinnat munalla, ja sirottele rahkan päälle kanelia.
- Paista keskilämpöisessä uunissa, kunnes piirakat ovat kullankeltaisia.