Myrttisen suolakurkkua, pähkinää ja savustettu kermaviili

✔ 2 kpl Myrttisen valkosipuli suolakurkkua
✔ 10 g pinjansiemeniä
✔ 10 g mantelia
✔ 1 kpl chili
✔ 50 g kermaviiltä
✔ suolaa, lehtipersiljaa, savustus purua, hunajaa ja mustapippuria

  1. Valuta kermaviili siivilään harson kanssa yön yli, peitä kermaviili tuorekelmulla. Laita savustuspuru paistinpannuun ja kuumenna puru savuavaksi. Laita yön yli valunut kermaviili astiaan ja laita astia uuniin, sekä lisää paistinpannu alatasolle, sulje luukku. Pidä noin 20 minuuttia tavaroita uunissa, jotta savu tarttuu kermaviiliin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Leikkaa kurkusta ohuita nauhoja, leikkaa ylimääräiset pois veitsellä, jotta saat täydellisen pyörän.
  3. Leikkaa chili, lehtipersilja veitsellä hienoksi. Ja paahda pähkinät.
  4. Kokoa annos, laita savustettu kermaviili pohjalle, pyöreäksi leikattu kurkku päälle, lisää kurkkujen päälle pähkinät, chili ja lehtipersilja. Voit laittaa myös yrttejä antamaan makua. Tarjoile annos!
Myrttisen kurkut
Memmas Knossos vihreä pesto

Memmas Knossos vihreä pesto

Ainesosat ✔ 2 ruukkua basilikaa✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä✔ 1 iso valkosipuli✔ 1,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Kaada Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy kulhoon. Lisää kulhoon basilika,...

Kreetalaiset friteeratut perunat

Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat ✔    2 perunaa/hlö✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna✔    suolaa✔    oreganoa pinnalle Valmistusohjeet Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna...

Oliivileipä psomí me eliés

Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat ✔ 5 dl vettä✔ 50 g hiivaa✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl merisuolaa✔ 5 rkl hunajaa✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja Valmistusohjeet 1....