Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat

✔    2 perunaa/hlö
✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen
✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna
✔    suolaa
✔    oreganoa pinnalle

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna teräspannulla tai -kattilassa oliiviöljy lähes savuamispisteeseen.
  1. Kokeile lämpötila: laita yksi perunaviipale oliiviöljyyn. Lämpötila on sopiva, kun sen ympärille muodostuu heti tirisevä helmivyöhyke, jossa perunan solunesteet ja kuuma öljy kohtaavat. Jos helmivanaa ei muodostu, kuumenna vielä ja tee koe uudelleen.
  1. Lisää perunoita pari kerrosta öljyyn, mutta ei enempää, jottei lämpötila laske liikaa ja jotta paloilla on väljästi tilaa kypsyä. Käännä vasta kun perunat ovat alapuoleltaan ruskettuneet hyvin. Jos käännät tai sekoitat niitä koko ajan ne hajoavat. Paista myös toiselta puolelta.
  1. Siirrä haarukalla hyvin kypsyneet kullankeltaiset viipaleet jo sivuun tarjoilulautaselle ja laita niiden tilalle pannulle raakoja paloja kypsymään. Haarukka on tässä mainio apuväline, parempi kuin lasta.
  1. Ripottele suolaa kypsille siivuille. Ja kun niitä on kerros astiassa, ripottele niiden päälle myös oreganoa hieromalla sitä hiukan kämmenien välissä. Ripottele vielä kuumien palojen päälle juustoraastetta, niin että lopuksi perunakerrosten välissä on aina juustoraastekerros. Lisää lopuksi pinnalle vielä juustoraastetta ja oreganoa!

Vinkki! Lämpötila nousee parhaiten haluttuun kuumuuteen teräskattilassa tai valurautapannulla. Teflon-pannulla tai alumiinikattilassa nämä eivät onnistu, eivät myöskään emalipannulla.

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Memmas Knossos kurkku-avokadokeitto

Memmas Knossos kurkku-avokadokeitto

Ainesosat ✔  1 kpl kurkku✔ 1 kpl sipuli✔ 1 kpl avokado✔ 1 kpl limetti✔ 8 kpl basilikan lehteä✔ 1 kpl valkosipulinkynsi✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl suolaa✔ 0,25tl cayennepippuria Valmistusohjeet Leikkaa kurkusta reilun kokoisia pätkiä....

Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Ainesosat ✔    400 g tummia, suolattuja kalamon-oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliivit)✔    1 dl Memmas Knossos -neitsytoliiviöljyä✔    1 sitruunan mehu✔    2 valkosipulinkynttä✔     rosmariinin oksia...

Memmas Knossos parmesaanitomaatit

Memmas Knossos parmesaanitomaatit

Ainesosat ✔ 4 kpl tomaatteja✔ ½ pkt tuoretta persiljaa✔ ½ pkt tuoretta basilikaa✔ 0,2 dl korppujauhoja✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 0,25 tl suolaa✔ 0,25 tl mustapippuria✔ 0,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Sekoita hienonnettu persilja,...