Lammasfrikassee

Ainesosat

✔ 1 kg lampaan lapaa, paistia tai luisia osia lampaasta
✔ 4 suurta lehtisalaattia tai villejä vastaavia
✔ n. 1 kg pieniä kesäkurpitsoja tai artisokanpohjia
✔ 1 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 400 g kevätsipulia
✔ 1 tl minttua
✔ 1 nippu tilliä
✔ suolaa ja pippuria

Suurus:
✔ ½ dl sitruunamehua
✔ 2 munaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lammas pieniksi paloiksi, mutta älä poista luita.
  2. Pese lehtisalaatti hyvin, irrota lehdet, anna niiden valua ja leikkaa pariin palaan.
  3. Pese ja silppua sipulit, käytä myös hyvät vihreät osat.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja paista lihaa vartin verran.
  5. Kun palat ovat ruskistuneet kauniisti, lisää sipuli, pilkottu tilli, minttu, suolaa ja pippuria.
  6. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät, peitä kattila kannella ja hauduta keskilämmöllä, kunnes liha on hyvin kypsää ja mureaa.
  7. Valmista muna-sitruunasuurus: Vatkaa munat suuressa kulhossa ja lisää sitruunamehu mukaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Ota kattilasta varovasti kauhallinen lientä, ja valuta sekin ohuena nauhana munaseokseen koko ajan vatkaten.
  8. Jatka näin, kunnes muna-sitruunaseoksen lämpötila on lähes yhtä korkea kuin kattilassa olevalla liemellä.
  9. Vedä nyt kattila pois levyltä ja kaada muna-sitruunaseos rivakasti hämmentäen kattilaan. Älä enää kuumenna, muuten muna juoksettuu.
  10. Jos haluat lisätä ruokaan pieniä kesäkurpitsoita tai artisokanpohjia, lisätään ne mukaan viimeiseksi 20 minuutiksi, muutoin ne hajoavat.

(Resepti on Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Memmas Knossos kurkku-avokadokeitto

Memmas Knossos kurkku-avokadokeitto

Ainesosat ✔  1 kpl kurkku✔ 1 kpl sipuli✔ 1 kpl avokado✔ 1 kpl limetti✔ 8 kpl basilikan lehteä✔ 1 kpl valkosipulinkynsi✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl suolaa✔ 0,25tl cayennepippuria Valmistusohjeet Leikkaa kurkusta reilun kokoisia pätkiä....

Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Marinoidut oliivit eliés me skordo ke arsimári

Ainesosat ✔    400 g tummia, suolattuja kalamon-oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliivit)✔    1 dl Memmas Knossos -neitsytoliiviöljyä✔    1 sitruunan mehu✔    2 valkosipulinkynttä✔     rosmariinin oksia...

Memmas Knossos parmesaanitomaatit

Memmas Knossos parmesaanitomaatit

Ainesosat ✔ 4 kpl tomaatteja✔ ½ pkt tuoretta persiljaa✔ ½ pkt tuoretta basilikaa✔ 0,2 dl korppujauhoja✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 0,25 tl suolaa✔ 0,25 tl mustapippuria✔ 0,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Sekoita hienonnettu persilja,...