Lammasfrikassee

Ainesosat

✔ 1 kg lampaan lapaa, paistia tai luisia osia lampaasta
✔ 4 suurta lehtisalaattia tai villejä vastaavia
✔ n. 1 kg pieniä kesäkurpitsoja tai artisokanpohjia
✔ 1 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 400 g kevätsipulia
✔ 1 tl minttua
✔ 1 nippu tilliä
✔ suolaa ja pippuria

Suurus:
✔ ½ dl sitruunamehua
✔ 2 munaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lammas pieniksi paloiksi, mutta älä poista luita.
  2. Pese lehtisalaatti hyvin, irrota lehdet, anna niiden valua ja leikkaa pariin palaan.
  3. Pese ja silppua sipulit, käytä myös hyvät vihreät osat.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja paista lihaa vartin verran.
  5. Kun palat ovat ruskistuneet kauniisti, lisää sipuli, pilkottu tilli, minttu, suolaa ja pippuria.
  6. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät, peitä kattila kannella ja hauduta keskilämmöllä, kunnes liha on hyvin kypsää ja mureaa.
  7. Valmista muna-sitruunasuurus: Vatkaa munat suuressa kulhossa ja lisää sitruunamehu mukaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Ota kattilasta varovasti kauhallinen lientä, ja valuta sekin ohuena nauhana munaseokseen koko ajan vatkaten.
  8. Jatka näin, kunnes muna-sitruunaseoksen lämpötila on lähes yhtä korkea kuin kattilassa olevalla liemellä.
  9. Vedä nyt kattila pois levyltä ja kaada muna-sitruunaseos rivakasti hämmentäen kattilaan. Älä enää kuumenna, muuten muna juoksettuu.
  10. Jos haluat lisätä ruokaan pieniä kesäkurpitsoita tai artisokanpohjia, lisätään ne mukaan viimeiseksi 20 minuutiksi, muutoin ne hajoavat.

(Resepti on Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Memmas Knossos vihreä pesto

Memmas Knossos vihreä pesto

Ainesosat ✔ 2 ruukkua basilikaa✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä✔ 1 iso valkosipuli✔ 1,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Kaada Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy kulhoon. Lisää kulhoon basilika,...

Kreetalaiset friteeratut perunat

Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat ✔    2 perunaa/hlö✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna✔    suolaa✔    oreganoa pinnalle Valmistusohjeet Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna...

Oliivileipä psomí me eliés

Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat ✔ 5 dl vettä✔ 50 g hiivaa✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl merisuolaa✔ 5 rkl hunajaa✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja Valmistusohjeet 1....