Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat

✔ 5 dl vettä
✔ 50 g hiivaa
✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)
✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä
✔ 1 tl merisuolaa
✔ 5 rkl hunajaa
✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja

Valmistusohjeet

1. Liota hiiva haaleaan veteen. Jos käytössäsi on hapanleivän juurta, lisää taikinaan ensin 1 dl hapanjuurta ja anna juuren herätä vedessä. Lisää sitten vain 25 g hiivaa.

2. Sekoita joukkoon ekstra-neitsytoliiviöljy, merisuola ja pilkotut oliivit sekä hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

3. Leivo taikina sämpylöiksi ja aseta sämpylät uunipellille vieri viereen. Aseta päälle laakerinlehdet ja anna leivän kohota kaksinkertaiseksi. Paista 250–300 asteisessa uunissa rapeaksi.

(Resepti julkaistu Koti ja keittiö -lehdessä 1/99; Vuodenvaihteen juhliin jännittävät oliiviherkut. Reseptin laatija Maarit Cederberg.)

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Memmas Knossos vihreä pesto

Memmas Knossos vihreä pesto

Ainesosat ✔ 2 ruukkua basilikaa✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä✔ 1 iso valkosipuli✔ 1,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Kaada Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy kulhoon. Lisää kulhoon basilika,...

Kreetalaiset friteeratut perunat

Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat ✔    2 perunaa/hlö✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna✔    suolaa✔    oreganoa pinnalle Valmistusohjeet Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna...

Vinegrette salaatille

Vinegrette salaatille

Ainesosat Vinegretessä käytetään etikkaa ja öljyä 1:2 suhteessa. ✔ 1 rkl etikkaa✔ 2 rkl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Lisäksi tarvitset: ✔ 1/4 rkl hienojakoista suolaa✔ ripaus mustapippuria✔ yrttejä, mausteita ja sokeria oman maun mukaan Valmistusohjeet...