Älä heitä hukkaan Myrttislientä! Tässä 5 syytä miksi!

Tukee suoliston bakteerikannan toimintaa

Fermentoidussa eli käymisteitse valmistetut elintarvikkeet ovat terveydelle erittäin hyödyllisiä. Jo pieni määrä suolakurkkujen lientä päivittäin pitää suoliston kunnossa ja edistää näin ruoansulatusta.

Helpottaa lihaskramppeja

Suolanpuutos ja nestehukka ovat usein syitä lihaskramppeihin. Jos siis kärsit usein lihaskrampeista, nappaa esimerkiksi ennen urheilusuoritusta shottilasillinen suolakurkkulientä. Suolakurkkuliemi sisältää nimittäin runsaasti natriumia ja kaliumia!

Auttaa närästykseen

Närästys on pirullinen vaiva! Kokeile sekoittaa Myrttisliemeen hiukan hunajaa ja kippaa muutama senttilitra kurkusta alas!

Mausteeksi ruokaan

Myrttisliemi on hetivalmis mausteliemi ruuanlaittoon! Sitä voi käyttää esimerkiksi viinietikan korvikkeena salaatissa tai raaka-aineena salaatinkastikkeessa. Liemi on myös erinomainen marinaadi lihalle!

Pelastaa nuukahtaneet kukat

Ruukkukasvit tarvitsevat kaliumia ja Myrttisliemi on erinomainen lähde sille. Nuukahtaneiden kasvien kasteluveteen kannattaa lisätä loraus Myrttislientä ja se voi auttaa tasapainottamaan kasvin ph-arvoa ja näin piristää se takaisin kukoistukseen!

Myrttisen kurkut – logo
Myrttisen syyspihamyynti – 24.10.2019

Myrttisen syyspihamyynti – 24.10.2019

Pihamyynnissä on tarjolla suola- ja maustekurkkuja, sekä Myrttisen lippiksiä. Käteismaksuja emme valitettavasti voi ottaa vastaan, joten otathan kortin mukaan 🙂 Hinnasto: - Myrttisen suolakurkku 7kg 30€ - Myrttisen suolakurkku 1,5kg 9€ - Myrttisen suolakurkku 550g 4€...

Suomalainen lähiruoka tukee suomalaisia ruuantuottajia!

Suomalainen lähiruoka tukee suomalaisia ruuantuottajia!

Mitä on suomalainen lähiruoka? Lähiruoka määritellään yleisesti niin, että sen tuotanto tapahtuu lähellä sen lopullista siirtymistä kuluttajalle. Usein se tarkoittaa myös sitä, että lähiruuan alkuperä on helppo paikallistaa, eikä sen ruokaketju ole pitkä. Tällöin...

Suolakurkut ja vodka

Suolakurkut ja vodka

Venäläiseen ruokakulttuuriin on jo vuosisatoja kuuluneet alkupaloiksi pienet suolaiset suupalat. Alkupalojen yhteydessä nautitaan usein vodkaa, mitä ei venäläisten perinteiden tapaan saa sekoittaa mihinkään, vaan se on juotava raakana. Suolaiset alkupalat pehmentävät...