Myrttisen kurkut kaupassa

Mistä suolakurkut löytyvät kaupassa?

Mikä on ensimmäinen paikka mistä kaupasta etsit maailman parhaita suomalaisia valkosipulisuolakurkkuja? Neljä viidestä etsii Myrttisen kurkkuja ensimmäisenä säilykeosastolta lasipurkkeihin pakattujen maustekurkkujen seasta! Myrttisen valkosipulisuolakurkut ovat kuitenkin tuoretuote, jolloin ne tulee säilyttää kylmässä tai viileässä. Tämän vuoksi löydät kurkkuämpärit yleensä hedelmä-vihannesosastolta viileästä!

Valmistustapa ja ominaisuudet

Suolakurkut valmistetaan perinteisesti fermentoinnilla, eli maitohappokäymisellä. Tämän vuoksi pakkausastian, tässä tapauksessa kurkkuämpärin, on hengitettävä ulospäin, sillä mikäli käymisen aikana syntynyt kaasu ei pääse ämpäristä ulos, alkaa astia pullistumaan. Lisäksi maitohappokäyminen on valoherkkä prosessi. Näistä syistä aitoja suolakurkkuja ei voida pakata ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Lasipurkki kun päästää kaiken valon läpi, eikä yhtään kaasuja ulos. Myrttisen valkosipulisuolakurkkuliemeen ei myöskään lisätä lainkaan sokeria tai etikkaa.

Koostumukseltaan suolakurkut ovat pehmeitä verrattuna maustekurkkuihin. Suolakurkkujen koostumus myös muuttuu elinkaarensa aikana, sillä maitohappokäyminen jatkuu koko varastointiajan, myös kaupan hyllyllä. Tästä syystä vasta pakatut Myrttisen suolakurkut ovat koostumukseltaan erilaisia satokauden viimeisiin kurkkuihin verrattuna!

Myrttisen kurkut – logo
Myrttisen syyspihamyynti – 24.10.2019

Myrttisen syyspihamyynti – 24.10.2019

Pihamyynnissä on tarjolla suola- ja maustekurkkuja, sekä Myrttisen lippiksiä. Käteismaksuja emme valitettavasti voi ottaa vastaan, joten otathan kortin mukaan 🙂 Hinnasto: - Myrttisen suolakurkku 7kg 30€ - Myrttisen suolakurkku 1,5kg 9€ - Myrttisen suolakurkku 550g 4€...

Suomalainen lähiruoka tukee suomalaisia ruuantuottajia!

Suomalainen lähiruoka tukee suomalaisia ruuantuottajia!

Mitä on suomalainen lähiruoka? Lähiruoka määritellään yleisesti niin, että sen tuotanto tapahtuu lähellä sen lopullista siirtymistä kuluttajalle. Usein se tarkoittaa myös sitä, että lähiruuan alkuperä on helppo paikallistaa, eikä sen ruokaketju ole pitkä. Tällöin...

Suolakurkut ja vodka

Suolakurkut ja vodka

Venäläiseen ruokakulttuuriin on jo vuosisatoja kuuluneet alkupaloiksi pienet suolaiset suupalat. Alkupalojen yhteydessä nautitaan usein vodkaa, mitä ei venäläisten perinteiden tapaan saa sekoittaa mihinkään, vaan se on juotava raakana. Suolaiset alkupalat pehmentävät...