Ragu, västerbotten juustoa ja Myrttisen suolakurkkua

✔ 1000 g Sika-Nauta jauheliha
✔ 10 pekoniviipaletta viipaloituna
✔ 4 rkl oliiviöljyä
✔ 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
✔ 4 keltasipulia kuutioituna
✔ 3 varsisellerin vartta kuutioituna
✔ 4 porkkanaa kuutioituna
✔ 2,5 dl punaviiniä
✔ 1,5 kg tomaattimurskaa
✔ 100 g tomaattipyre
✔ 1000 g Demi glace -kastikepohja (esim. Puljonki)
✔ 6 oksaa timjamia
✔ suolaa ja rouhittua mustapippuria

✔ 100g Västerbottenjuustoa

✔ 3kpl Myrttisen suolakurkku

Aloita kuullottamalla isossa kattilassa oliiviöljyssä: valkosipuli, keltasipuli, porkkana, varsiselleri ja tomaattipyre. Samaan aikaan ruskista paistinpannulla jauheliha ja pekoni.
Lisää ruskistetut jauhelihat kattilaan ja lisää paistinpannulle punaviini ja anna sen kiehua kasaan, kunnes jäljellä on noin 1dl. Lisää myös punaviini kattilaan. Lisää loput ainekset suolaa ja pippuria lukuunottamatta.

Hauduttele ragua pari tuntia miedolla lämmöllä, vettä voi tarvittaessa lisätä.
Mausta lopuksi suolalla ja reilulla pippurilla. Raasta päälle juusto ja gratinoi grillivastuksen alla. Tarjoa suolakurkut erikseen.

Myrttisen kurkut
Memmas Knossos vihreä pesto

Memmas Knossos vihreä pesto

Ainesosat ✔ 2 ruukkua basilikaa✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä✔ 1 iso valkosipuli✔ 1,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Kaada Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy kulhoon. Lisää kulhoon basilika,...

Kreetalaiset friteeratut perunat

Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat ✔    2 perunaa/hlö✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna✔    suolaa✔    oreganoa pinnalle Valmistusohjeet Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna...

Oliivileipä psomí me eliés

Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat ✔ 5 dl vettä✔ 50 g hiivaa✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl merisuolaa✔ 5 rkl hunajaa✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja Valmistusohjeet 1....