Oliiviöljy osaksi kokonaisvaltaista hyvinvointia

Oliiviöljyä on jo vuosisatoja käytetty Välimeren maissa oleellisena osana ruokavaliota, ja sen terveydelliset hyödyt on alettu myös muualla maailmassa tunnustaa. Oliiviöljyn terveyshyötyjä on alettu myös tutkia tarkemmin ja sen vaikutuksille ihmisen hyvinvointiin on löydetty myös tieteellistä pohjaa.

Antioksidantit ehkäisevät suomalaisten kansansairauksia

Sydän- ja verisuonisairaudet kuten sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta ja aivoverenkiertohäiriöt ovat yleisimpiä kuolemaan johtavia sairauksia Suomessa. Vaikka niiden aiheuttama kuolleisuus on laskenut 70-luvulta lähtien merkittävästi, on sydän- ja verisuonitautien aiheuttama kuolleisuus työikäisistä edelleen lähes puolet.

Välimeren maissa, joissa oliiviöljyt, kasvikset, pähkinät, hedelmät ja kalat ovat merkittävä osa ruokavaliota, on havaittu merkittävästi vähemmän sydän- ja verisuoniperäisiä sairauksia ja niistä johtuvia kuolemia. Tämä selittyy ainakin osittain oliiviöljyjen antioksidanteilla, kuten oleosiineilla, joilla on tutkittua tehoa verisuonien kalkkeutumisen ja veritulppien ehkäisyssä.

Antioksidantit tervehdyttävät suonia sisältä päin, mikä helpottaa veren virtausta ja näin myös ehkäisee korkeaa verenpainetta. Lisäksi kakkostyypin diabeteksen riski on öljyä säännöllisesti nauttivilla jopa 50 % alhaisempi.

Oliiviöljy sisältää myös oleiinihappoa, joka vahvistaa kehon puolustusjärjestelmää eri taudinaiheuttajia vastaan, mikä osaltaan ehkäisee syöpään sairastumisen riskiä.

Oliiviöljy sopii myös kauneudenhoitoon

Oliiviöljyn käytöllä niin ravinnon kautta kuin ulkoisesti on todettu tutkittua tehoa myös ulkoiseen hyvinvointiin; oliiviöljy ehkäisee ihon ikääntymistä sekä ravitsee hiuksia ja ihoa tehokkaasti.

Oliiviöljyä voidaan käyttää myös kynsinauhojen öljyämiseen sekä kuivien kantapäiden hoitoon. Hiuksiin oliiviöljy tuo puolestaan kiiltoa ja tuuheutta.

Miten tuoda oliiviöljy omaan ruokavalioon?

Vaikka oliiviöljyn soveltumisesta paistamiseen kiistellään sen rypsiöljyä alhaisemman savuamispisteen vuoksi, käytetään sitä tähän tarkoitukseen Välimeren maissa. Voin tai margariinin korvaaminen paistamisessa on helppo ensiaskel oliiviöljyn käyttöön. Oliiviöljy sopii myös leivontaan, toimien voita terveellisempänä vaihtoehtona.

Extra-neitsytoliiviöljy on erinomainen ja terveellinen vaihtoehto myös salaatinkastikkeeksi nostamaan ja rikastamaan salaatin eri kasvisten aromeja.

Oliiviöljyä voidaan myös nauttia sellaisenaan ruokalusikallinen päivässä! Kannattaa muistaa, että oliiviöljyjä on kuitenkin todella montaa eri laatua, eivätkä kaikki oliiviöljyt välttämättä edes sisällä oliiveja.

Usein hyvä tapa arvioida käytetyn oliiviöljyn laatua on tutkia tarkemmin oliiviöljyn pulloa – laadukkaan oliiviöljyn pullossa tyypillisesti kerrotaan oliivien alkuperästä ja valmistusmetodeista.

Valitsemalla kaupan öljyhyllystä Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyn, voit olla varma oliiviöljyn korkeasta laadusta!

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Talvi kuivattaa Talvella lämpötilojen suuri vaihteluväli tuottaa omat haasteensa niin iholle kuin pintaverisuonille. Vaikka iho olisi luonnostaan rasvainen, tarvitsee sekin säännöllistä kosteutusta – kuivasta ihosta puhumattakaan. Kosteusvoiteita ja muita kuivan...

Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljy tunnetaan loistavana ja ennen kaikkea terveellisenä raaka-aineena ruoanlaittoon, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voidaan hyödyntää? Listasimme alle muutaman eri tavan hyödyntää tätä luonnonmukaista ja monikäyttöistä tuotetta! Oliiviöljy auttaa pölyjen...

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyt puristetaan korkealaatuisista kreetalaisista oliiveista, ja ne soveltuvat erinomaisesti osaksi terveellistä ruokavaliota. Etelä-Euroopassa oliiviöljyjen terveyshyödyt ovat laajalti tunnustetut. Oliiviöljyt soveltuvat paitsi...