Marinoitu feta

Ainesosat

✔ 150 g Memmas Knossos -fetaa
✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ pala kuivattua chiliä murustettuna
✔ 2 tl kuivattua oreganoa tai timjamia

Valmistusohjeet

  1. Valuta fetasta neste ja kuutioi feta.
  2. Pakkaa kaikki ainekset lasipurkkiin tiiviisti niin että feta peittyy oliiviöljyyn ja mausteisiin.
  3. Sulje kansi tiukasti.
  4. Tarjoile 1–2 päivän päästä esim. raakojen vihannesten seurana, tomaattisalaatissa, uuniperunoiden oivana lisänä tai vaikkapa pienten korppujen kera alkupalana. 

Tästä fetasta saat halutessasi salaatinkastikkeen rikkomalla fetaa marinadeineen muruiksi.

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Memmas Knossos vihreä pesto

Memmas Knossos vihreä pesto

Ainesosat ✔ 2 ruukkua basilikaa✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä✔ 1 iso valkosipuli✔ 1,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Kaada Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy kulhoon. Lisää kulhoon basilika,...

Kreetalaiset friteeratut perunat

Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat ✔    2 perunaa/hlö✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna✔    suolaa✔    oreganoa pinnalle Valmistusohjeet Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna...

Oliivileipä psomí me eliés

Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat ✔ 5 dl vettä✔ 50 g hiivaa✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl merisuolaa✔ 5 rkl hunajaa✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja Valmistusohjeet 1....