Suurustettu kalakeitto

Ainesosat

✔ n. 1–1½ kg tuoretta tai pakastettua keittämiseen sopivaa kalaa (suomustettuna ja perattuna)
✔ 1 rkl suolaa
✔ 2 laakerinlehteä
✔ muutama kokonainen maustepippuri
✔ 2 sipulia
✔ 2–3 lehtisellerin vartta tai pala varsi- tai juuriselleriä
✔ 1 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ n. 2 ½ l vettä
✔ n. 2 dl riisiä

Suurus:

✔ 2 munaa
✔ 1–2 sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Keitä liemi oliiviöljystä, vedestä, mausteista sekä vihanneksista ja juureksista.
  2. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää peratut ja suomustetut kalat (lävikössä tai sideharsopussissa) ja anna niiden kypsyä noin 15–20 minuuttia.
  1. Poista kala ja asettele se tarjoiluvadille, nosta vihannekset ja juurekset sen kylkeen tai toiseen astiaan.
  1. Siivilöi liemi, lisää vettä, jos tarpeen ja keitä liemessä riisi tai pasta (n. 20 min.).
  2. Voit suurustaa keiton muna-sitruunaseoksella.

Kata pöytään keittolautaset. Kukin ottaa vadilta lautaselleen kalaa ja vihanneksia ja päälle lientä.

(Resepti on Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Memmas Knossos vihreä pesto

Memmas Knossos vihreä pesto

Ainesosat ✔ 2 ruukkua basilikaa✔ 50 g parmesaaniraastetta✔ 50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä✔ 1 iso valkosipuli✔ 1,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä Valmistusohjeet Kaada Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy kulhoon. Lisää kulhoon basilika,...

Kreetalaiset friteeratut perunat

Kreetalaiset friteeratut perunat

Ainesosat ✔    2 perunaa/hlö✔    Memmas Knossos Mieto -oliiviöljyä friteeraukseen✔    vahvan makuista keltaista juustoa raastettuna✔    suolaa✔    oreganoa pinnalle Valmistusohjeet Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna...

Oliivileipä psomí me eliés

Oliivileipä psomí me eliés

Ainesosat ✔ 5 dl vettä✔ 50 g hiivaa✔ 2 dl kivettömiä mustia oliiveja (esim. Memmas Knossos Kalamata-oliiveja)✔ 1 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä✔ 1 tl merisuolaa✔ 5 rkl hunajaa✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja Valmistusohjeet 1....