Myrttisen tuhti hapankaalipata

Ainesosat (4 annosta)

1 sipuli
1 purjo
400 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia
300 g savumakkaraa
600 g kiinteitä perunoita

1 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä
50 g pekonia kuutiona
1,3 l kasvislientä
2 laakerinlehteä
10 g persiljaa

suolaa ja pippuria
4 rkl Hango Sinappia

Valmistusohjeet

Kuori sipuli ja pilko se hienoksi. Leikkaa purjosta juuripää pois. Poista purjosta ulompi lehti. Puolita purjo pituussuunnassa ja leikkaa n. 2 cm leveiksi paloiksi. Huuhtele siivilän alla juoksevan veden alla. Valuta Myrttisen Perinteinen hapankaali. Leikkaa makkarat viipaleiksi. Pese ja kuori perunat. Huuhtele tärkkelys pois ja leikkaa n. 3 cm kuutioiksi.

Kuumenna Päivänsäde Oliiviöljy kasarissa tai padassa. Paista pekonia, sipulia ja purjoa 2 minuuttia. Lisää hapankaali ja paista minuutin ajan. Lisää makkarat, liemi, perunat ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Silppua sillä välin persilja.

Mausta muhennos suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon sinappi. Ripottele pinnalle persiljaa.

Myrttisen kurkut – logo
Pulled Pork Burger Myrttisen tyyliin

Pulled Pork Burger Myrttisen tyyliin

Ainesosat (4 annosta) 1 kg pulled porkia100 ml BBQ-kastiketta4 hampurilaissämpylää100 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia4 rkl paahdettua sipulia12 siivua Myrttisen Perinteistä suolakurkkuaketsuppia ja majoneesia maun mukaan Valmistusohjeet Paahda hampurilaissämpylät...

Hapankaali-hodarit Myrttisen tapaan

Hapankaali-hodarit Myrttisen tapaan

Ainesosat (4 annosta) • 4 hot dog -nakkia• 1 sipuli• 2 rkl Päivänsäde Oliiviöljyä• 4 hodarisämpylää• 120 g ketsuppia• 80 g juustoraastetta esim. cheddar tai emmental• 100 g Hango Sinappia• n. 12 ruohosipulinvartta tai kevätsipulia• 100 g Myrttisen Perinteistä...

Myrttisen rapea hapankaali-kinkkuvoileipä

Myrttisen rapea hapankaali-kinkkuvoileipä

Ainesosat (4 annosta) 4 isoa leipäviipaletta, n. 130 g8 rkl mietoa ajvar-kastiketta (paprika-munakoisotahna)200 g Myrttisen Perinteistä hapankaalia4 viipaletta kinkkua200 g raastettua juustoa, esim. Appenzeller50 g salaattia, esim. rucola tai jäävuorisalaatti4 rkl...