Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljy tuotetaan koroneiki-oliiveista

Koroneiki-oliivilajia pidetään Kreikassa ”oliivien kuningattarena” ja se on maailmanlaajuisesti yksi suosituimmista oliiviöljyn valmistukseen käytettävistä oliivilajikkeista korkean laatunsa ansiosta.

Koroneiki-puuta on kasvanut sen ilmastovyöhykkeellä jo yli 3000 vuoden ajan. Sitä kasvatetaan ja viljellään yksinomaan oliiviöljyn tuotantoon.

Uniikki maku, uniikki ulkonäkö

Vaikka koroneiki-oliivit omaavat pehmeän makuprofiilin oliiviöljyn valmistukseen, oliivit itsessään ovat melko kitkerän makuisia eivätkä ole hyviä naposteltavaksi sellaisenaan. Koroneiki-puuta on kahta eri sävyä; vaalean- ja tummanvihreä, ja oliivit vaihtelevat vaaleanvihreästä tumman purppuraan.

Joissain koroneiki-puissa on sekä vihreitä, että purppuroita oliiveja. Koroneiki-puut ovatkin jokainen uniikkeja yksilöitään, ja niiden muuttuva ulkomuoto ja väritys tekevät niistä myös näyttävän näköisiä ilmestyksiä.

Palkituimmat oliivit ympäri maailmaa

Koroneiki on yksi palkituimmista oliivipuulajeista Australiassa ja Kaliforniassa – maissa, joissa oliivipuita ei luontaisesti ole. Maailmanlaajuisesti oliiveja on yli 400 eri lajiketta, mutta koroneiki-oliiviöljyn korkean laadun vuoksi se on valikoitunut näidenkin maiden viljelyoliiviksi.

Koroneiki-oliiveja pidetään tavallista vaikeampana kasvatettavana oliivien pienen koon vuoksi. Pieni koko aiheuttaa sen, että samaan määrään öljyä tarvitaan enemmän oliiveja kuin tavallisesti. Pieni koko vaikeuttaa myös sadonkorjuuta. Koroneiki-oliiveista valmistettua laadukasta öljyä tiedetäänkin käytettävän markkinoilla heikkolaatuisemmissa öljyissä parantamassa niiden laatua.

Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyt valmistetaan käsin poimituista, laadukkaimmista koroneiki-oliiveista, ja ne valmistetaan täysin käsityönä Kreetalla. Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyn valitessa tiedätkin aina saavasi laatua.

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Talvi kuivattaa Talvella lämpötilojen suuri vaihteluväli tuottaa omat haasteensa niin iholle kuin pintaverisuonille. Vaikka iho olisi luonnostaan rasvainen, tarvitsee sekin säännöllistä kosteutusta – kuivasta ihosta puhumattakaan. Kosteusvoiteita ja muita kuivan...

Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljy tunnetaan loistavana ja ennen kaikkea terveellisenä raaka-aineena ruoanlaittoon, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voidaan hyödyntää? Listasimme alle muutaman eri tavan hyödyntää tätä luonnonmukaista ja monikäyttöistä tuotetta! Oliiviöljy auttaa pölyjen...

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyt puristetaan korkealaatuisista kreetalaisista oliiveista, ja ne soveltuvat erinomaisesti osaksi terveellistä ruokavaliota. Etelä-Euroopassa oliiviöljyjen terveyshyödyt ovat laajalti tunnustetut. Oliiviöljyt soveltuvat paitsi...