Varo väärennöksiä – valitse aito ekstra-neitsytoliiviöljy

Oliiviöljyjä löytyy markkinoilta pilvin pimein, eikä laatuvaihtelultakaan pystytä tästä syystä välttymään. On kuitenkin olemassa useita tapoja erottaa väärennökset aidosta laadukkaasta extra-neitsytoliiviöljystä!

Listasimme nyt kolme hyvää keinoa arvioida oliiviöljyn laadukkuutta.

Väri kertoo

Laadukas oliiviöljy vaihtelee väriltään tummanvihreästä kullankeltaiseen.

Väriin vaikuttaa öljyyn käytetyt oliivit sekä niiden poimimisen ajankohta, mutta läpinäkyvää laadukas oliiviöljy ei ole koskaan!

Etiketti ja pullo

Laadukasta oliiviöljyä etsiessä kannattaa ensimmäisenä etsiä termejä extra-neitsyt- tai vähintään neitsytoliiviöljy.

Myös päivämäärät pullossa kertovat öljyn tuoreudesta, joten on syytä tietää, että öljyt säilyvät puristamisesta noin 1,5–2 vuotta.

Laadukkaiden öljyjen alkuperä pystytään myös usein painamaan etikettiin tarkasti. Paras pullo laadukkaalle oliiviöljylle on tumma lasipullo.

Maku on paras todiste

Laatu on helpoiten tunnistettavissa öljyn mausta. Korkealaatuisen ekstra-neitsytoliiviöljyn maku on hieman karvas ja pisteliäs, mutta ennen kaikkea miellyttävä.

Makua ei toki kaupassa pääse useinkaan testaamaan, mutta makua ei pystytä huijaamaan. Varsinkin öljyihin vihkiytynyt henkilö tunnistaa laadukkaan öljyn viimeistään mausta.

Memmas Knossos oliiviöljy – logo
Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

Talvi kuivattaa Talvella lämpötilojen suuri vaihteluväli tuottaa omat haasteensa niin iholle kuin pintaverisuonille. Vaikka iho olisi luonnostaan rasvainen, tarvitsee sekin säännöllistä kosteutusta – kuivasta ihosta puhumattakaan. Kosteusvoiteita ja muita kuivan...

Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljystä on moneksi!

Oliiviöljy tunnetaan loistavana ja ennen kaikkea terveellisenä raaka-aineena ruoanlaittoon, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voidaan hyödyntää? Listasimme alle muutaman eri tavan hyödyntää tätä luonnonmukaista ja monikäyttöistä tuotetta! Oliiviöljy auttaa pölyjen...

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Extra-neitsytoliiviöljyn hyödyt

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyt puristetaan korkealaatuisista kreetalaisista oliiveista, ja ne soveltuvat erinomaisesti osaksi terveellistä ruokavaliota. Etelä-Euroopassa oliiviöljyjen terveyshyödyt ovat laajalti tunnustetut. Oliiviöljyt soveltuvat paitsi...